Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O prăjiturică mai de casă.... cu aluat fraged şi parfumată cu nişte vişine coapte-coapte, acrişoare... pudrată cu zahăr... yummi-yummi.... numai bune la un pahar de limonadă....
Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată puţin câte puţin, 1 ou, un praf de sare şi zeama de lămâie. Se frământă bine şi se lasă o oră să se odihnească. Se întinde apoi o foaie de 5 mm şi se taie în pătrate mari.
Vişinele scurse se amestecă cu zahărul tos şi se pun câteva pe fiecare pătrat. Apoi împachetaţi şi voi pătratul ală după cum vă pricepeţi.... ca pe-o geantă, portofel... sau bocceluţă. Nici nu conteaza foarte tare :)) Ungeţi apoi bocceluţa cu un gălbenuş de ou şi daţi la cuptor, la foc potrivit, nici prea-prea, nici foarte-foarte, timp de 40 minute.
Pudraţi-le aşa calde, tocmai ce sunt scoase din cuptor cu nişte zahăr praf.
Enjoy ...şi....Poftă bună!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult