Desert prajitura marmorata cu caise

de mirela0911 in Prajituri, 21 Iul 2017 | 456 vizualizari

 

Profitam de fructe si preparam prajituri in diferite combinatii cum e si aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt esenta migdale
  • 2 lg cacao
  • 2 lg sirop de menta
  • 1 kg caise
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata cu caise:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi se opreste o jumatate de cana din compozitie.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia.


La compozitia pastrata, se adauga cacaua si siropul de menta. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna in tava peste compozitia galbena. Desenam cercuri cu ajutorul unei furculite.


Caisele se spala, se curata de samburi, apoi se taie in cubulete (fiind mai micute, le-am taiat in opt). Se asaza peste blat, apoi se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute (se face testul cu scobitoarea).


Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe.

2

Dimensiunea tavii este de 23x33 cm.

3

Optional se poate presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

23.07.2017, 12:04

Delicioasa!

Xandrinne 1

24.07.2017, 09:36

miki_a 1

25.07.2017, 08:25

Waw!!! Perfectă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz