Prajitura "Musafir nepoftit"

de MOKUSKA in Prajituri, 16 Feb 2014 | 2941 vizualizari

 

O prajitura rapida si ieftina

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri de apa
  • 5 linguri de ulei
  • praf de sare
  • praf de copt
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • 1 vanilie
  • Umplutura: gem de caise, finetti, marmelada, crema, budinca (oricare dintre acestea)
  • Glazura: Zahar pudra vanilata sau ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Musafir nepoftit":

Se despart cele 5 galbenusuri de albusuri, albusurile se pun la rece. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, uleiul, apa si coaja de portocala. Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat albusurile reci cu praful de sare. Faina si spuma din albusuri se amesteca usor si treptat cu galbenusurile. Compozitia se toarna intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava 34 x 40 cm pentru ca nu am una mai mare ;) ). Se introduce tava in cuptorul fierbinte la foc mare 5 minute, urmand ca sa coacem mai departe 20 minute la foc mic.


Inainte sa scoatem blatul pregatim un prosop curat de bucatarie, il udam, il stoarcem de apa si il intindem pe masa. Blatul, imediat ce am scos din cuptor se aseaza peste prosopul ud, indepartam hartia si rulam foarte strans. Lasam sa se raceasca, dupa care desfacem din prosop si il ungem cu gem de caise, finetti, crema, marmelada ( ce avem prin casa).


Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat sau se poate stropi cu ciocolata topita.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Musafir nepoftit"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MOKUSKA 1

17.02.2014, 17:44

Bine v-am gasit

Valclaudia 1

17.02.2014, 20:11

arata tare bine!

laura_n 1

18.02.2014, 17:36

bun venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de capsuni si frisca