Prajitura "Musafir nepoftit"

de MOKUSKA in Prajituri, 16 Feb 2014 | 3401 vizualizari

 

O prajitura rapida si ieftina

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri de apa
  • 5 linguri de ulei
  • praf de sare
  • praf de copt
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • 1 vanilie
  • Umplutura: gem de caise, finetti, marmelada, crema, budinca (oricare dintre acestea)
  • Glazura: Zahar pudra vanilata sau ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Musafir nepoftit":

Se despart cele 5 galbenusuri de albusuri, albusurile se pun la rece. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, uleiul, apa si coaja de portocala. Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat albusurile reci cu praful de sare. Faina si spuma din albusuri se amesteca usor si treptat cu galbenusurile. Compozitia se toarna intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava 34 x 40 cm pentru ca nu am una mai mare ;) ). Se introduce tava in cuptorul fierbinte la foc mare 5 minute, urmand ca sa coacem mai departe 20 minute la foc mic.


Inainte sa scoatem blatul pregatim un prosop curat de bucatarie, il udam, il stoarcem de apa si il intindem pe masa. Blatul, imediat ce am scos din cuptor se aseaza peste prosopul ud, indepartam hartia si rulam foarte strans. Lasam sa se raceasca, dupa care desfacem din prosop si il ungem cu gem de caise, finetti, crema, marmelada ( ce avem prin casa).


Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat sau se poate stropi cu ciocolata topita.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Musafir nepoftit"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MOKUSKA 1

17.02.2014, 17:44

Bine v-am gasit

Valclaudia 1

17.02.2014, 20:11

arata tare bine!

laura_n 1

18.02.2014, 17:36

bun venit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise