Prajitura delicioasa

de magieinfarfurie in Prajituri, 20 Dec 2012 | 8184 vizualizari

 

Combinatia dintre blatul foarte fin si usor, crema de vanilie untoasa, bezeaua pufoasa, glazura amaruie… este dementiala! Aceasta prajitura delicioasa poate fi portionata in forma de romburi mici, ideale pentru ocazii speciale cu multi invitati in care nu se pot servi deserturile cu lingurita.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 6 oua mari sau 8 oua mici;
  • - 150 g zahar;
  • - 100 g faina;
  • - 2 linguri suc de lamaie sau otet;
  • - 1 lingura cacao;
  • - 1 plic praf de copt.
  • Creme:
  • - 4 oua mari sau 5 oua mici;
  • - 4 plicuri zahar pudra vanilat;
  • - 300 g unt;
  • - 200 ml lapte;
  • - 1 lingura faina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron se bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta nu se mai simte. Apoi se adauga sucul de lamaie, cacao, faina si praful de copt.

Albusurile se bat pana devin o spuma. Se adauga compozitia cu galbenusuri si se omogenizeaza.

Se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-30 minute pana trece testul scobitorii.

Se lasa la racit si ne ocupam de...

Creme:

1. Se folosesc doar galbenusurile. Faina se dizolva in putin lapte. Restul de lapte se pune la incalzit, apoi toarna faina dizolvata si se amesteca pana se ingroasa.

Pe baie de abur se amesteca galbenusurile cu 1 pachet de zahar pudra vanilat. Apoi se toarna si crema cu faina si se omogenizeaza.Se amesteca cu un tel pana cand crema se ingroasa. Apoi se lasa la racit.

Intr-un vas se bat spuma untul si 2 pachete de zahar pudra vanilat.

Cand compozitia cu galbenusuri s-a racit, se incorporeaza spuma de unt. Si gata prima crema!

2. Tot pe baie de abur bat albusurile cu 1 plic de zahar pudra vanilat pana devine o bezea omogena. Gata si a doua crema!

Asamblarea prajiturii:

Blatul se taie in doua pe lung. Pe un platou se aseaza prima parte de blat, apoi un strat de crema, iar blat, crema si bezeaua. Deasupra se poate pune glazura de ciocolata, sau ciocolata rasa. Este bine sa fie scoasa din frigider cu 10 minute mai devreme inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure