Bombe cu crema de vanilie

de sandytza in Dulciuri, 29 Oct 2009 | 4285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
    • 500 gr faina
    • 25 gr drojdie
    • 125 ml lapte
    • 75 gr zahar
    • 75 gr unt
    • sare
    • 2 oua
    Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombe cu crema de vanilie:

Se incalzeste laptele si se pune drojdia in el apoi se amesteca pana se dizolva aceasta.


Intr-un bol se pune faina , ouale , zaharul, sarea ,untul iar in final se pune laptele impreuna cu drojdia.



Se amesteca toate bine apoi se framanta pana devine un aluat elastic. Eu le-am framantat cu mixerul aprox. de 7 min.



Recunoasteti un aluat daca este bine framantat si faina este bine prelucrata, daca in bomentul cand doriti sa intindeti aluatul acesta nu se rupe. Trebuie sa se poata intinde astfel incat sa se poata vedea prin el dar sa nu se rupa. Acest truc este valabil la orice aluat ce trebuie dospit.



Se lasa aluatul intr-un bol la dospit timp de o ora aproximativ pana isi mareste un pic volumul.


Apoi se fac bilute de cca 70-75 gr care se aseaza pe hartie de copt unde se mai lasa 30 minute inainte de a fi bagate la cuptor.



Cand briosele au mai crescut un pic se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa in jur de 15-20 minute pana incep sa prinda usor un pic de culoare.



Se scot si se lasa la racit.



Se prepara crema

Se pune la fiert 350 ml lapte.


Restul de 150 ml lapte se amesteca cu zaharul, ouale, faina si esenta de vanilie pana devine o compozitie omogena.

Cand laptele incepe sa fiarba se adauga amestecul preparat si se amesteca la foc incet pana se ingroasa ca o budinca, apoi se lasa la racit.


Montare

Se taie briosele in doua pe orizontala. Se umple cu crema preparata. Se pot umple cu o lingurita sau cu un con pentru ornat . Se presara un pic de praf de scortisoara peste crema ,peste care se pune capacul .



Deasupra se presara zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombe cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

adry88 1

19.05.2011, 16:05

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:29

ar fi fost bn dak se azvarlea cu bombe din astea in razboaie k era numai pace

Bya Ralu 1

19.08.2012, 23:09

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase (inimioare)