Desert prajitura turnata cu branza si stafide

de claudiaO in Dulciuri, 23 Oct 2019 | 1312 vizualizari

 

Ceva rapid, parfumat si savuros!
Merge simpla sau langa o cafea sau o cana cu lapte!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 1/2 cana zahar tos
  • 2 cani faina
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 lingurita esenta vanilie

Umplutura:

  • 3 cutii branza dulce de vazi
  • 2 cutii branza Ehrmann
  • 4 oua
  • 300 g stafide
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita esenta rom
  • coaja de la 1 portocala
  • zahar dupa gust (cred ca vreo 200 grame am pus)
  • unt pt uns tava
  • zahar pudra vanilat pt decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza si stafide:

Mai intai incepem cu compozitia pt blat.


Spargem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, un praf de sare si frecam bine cu telul pana se albesc si se pufoseaza ouale si se mai dizolva din zahar. Adaugam untul topit, laptele, esenta si coaja razuita, iar la final faina amestecata cu praful de copt.


Pentru umplututra de branza, amestecam branza cu ouale, zaharul, esentele, amidonul, coaja de portocala si stafidele.


Ungem o tava 30/40 cu unt, intindem 3/4 din aluiat, punem apoi cu lingura branza pe toata suprafata, apoi punem si restul de aluat. Dam la cuptor pt cca 50 minute.


Dupa coacere lasam putin sa se tempereze, apoi pudram frumos cu zahar vanilat.


Cand se mai raceste, portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

lucy2002 1

24.10.2019, 14:32

Ce bine arata!

Rocsi 1

26.10.2019, 19:22

Prajitura turnata cu branza este grozava!

oanapl 1

26.10.2019, 21:22

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti de casa cu gem de caise