Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos

de - TABITA - in Dulciuri, 19 Feb 2013 | 2678 vizualizari

 

Bun bun!!! Se topeste in gura. :)

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 70 g zahar (de preferat pudra)
  • 50 g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • putina coaja rasa de portocala
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 100 g stafide
  • cateva migdale
  • 4 bucati ciocolata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos:

Stafidele se pun in apa. Se da drumul la cuptor,la foc mic.

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.

Se adauga coaja rasa de portocala, nuca de cocos, stafidele bine scurse care au fost lasate pe un servet pt a absorbi apa.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune in compozitie cateva migdale. Ciocolata se topeste putin si se adauga pe mijloc. Se da la cuptor la foc mic (160°) pentru 25-35 de minute. In primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se testeaza cu scobitoarea, cand scobitoarea ramane curata inseamna ca e gata.

Se lasa sa se raceasca. 


 

TIPS-URI

1

Am trecut cu o lingurita pe deasupra compozitiei pentru ca ciocolata sa se lase la mijlocul checului

RETETA IN IMAGINI

Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos-0
Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos-1
Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos-2
Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos-3

COMENTARII (12)

- TABITA -

- TABITA - 1

20.02.2013, 14:59

Te rog,Rocsi

Teo

Teo 1

20.02.2013, 19:07

mereu ''necacios'', cu ciocolata ae aluneca mai usor!

- TABITA -

- TABITA - 1

20.02.2013, 20:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!