Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos

de - TABITA - in Dulciuri, 19 Feb 2013 | 3154 vizualizari

 

Bun bun!!! Se topeste in gura. :)

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 70 g zahar (de preferat pudra)
  • 50 g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • putina coaja rasa de portocala
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 100 g stafide
  • cateva migdale
  • 4 bucati ciocolata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos:

Stafidele se pun in apa. Se da drumul la cuptor,la foc mic.


Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.


Se adauga coaja rasa de portocala, nuca de cocos, stafidele bine scurse care au fost lasate pe un servet pt a absorbi apa.


Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune in compozitie cateva migdale. Ciocolata se topeste putin si se adauga pe mijloc. Se da la cuptor la foc mic (160°) pentru 25-35 de minute. In primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se testeaza cu scobitoarea, cand scobitoarea ramane curata inseamna ca e gata.


Se lasa sa se raceasca.



 

TIPS-URI

1

Am trecut cu o lingurita pe deasupra compozitiei pentru ca ciocolata sa se lase la mijlocul checului

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

- TABITA - 1

20.02.2013, 14:59

Te rog,Rocsi

Teo 1

20.02.2013, 19:07

mereu ''necacios'', cu ciocolata ae aluneca mai usor!

- TABITA - 1

20.02.2013, 20:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu migdale prajite si ciocolata