Bomboane braziliene

de delatte in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 3925 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170 g crema de lapte DeLatte 1% grasime
  • 10 g cacao (aprox. 1,5 linguri) sau pudra de ciocolata
  • 35 g unt (aprox. 2 linguri)
  • Esenta de rom/Esenta de vanilie
  • Decor:
  • bombonele de ciocolata/fulgi de ciocolata/alune nesarate maruntite
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane braziliene:

Intr-o cratita medie se pun: crema de lapte, cacao, untul la temperatura camerei si esenta de rom. Compozitia se amesteca foarte bine pana la omogenizare. Se pune la foc mediu spre mic  si se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn sau spatula (in primele minute amestecul se va inmuia, urmand ca dupa aceea sa se ingroase). Se ia de pe foc in momentul in care putem sa vedem fundul vasului atunci cand il inclinam (sau atunci cand compozitia se desprinde de pe fundul vasului la amestecare) si devine mai groasa. 

Se lasa la racit aproximativ 10 minute pana cand amestecul nu se mai misca atunci cand intoarcem vasul. Cu o lingurita luam din compozitie si cu putin ulei pe degete modelam bilele. Eu le-am dat prin bombonele de ciocolata. Pentru decor mai puteti folosi: alune nesarate bine maruntite sau fulgi de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane braziliene" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

mihaelaM 1

05.07.2011, 13:50

bine ai venit!
bune bombonele tale

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:25

bune bombonici si bine ai venit

Cris2711 1

21.07.2011, 19:56

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bounty bars