Bomboane braziliene

de delatte in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 2272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170 g crema de lapte DeLatte 1% grasime
  • 10 g cacao (aprox. 1,5 linguri) sau pudra de ciocolata
  • 35 g unt (aprox. 2 linguri)
  • Esenta de rom/Esenta de vanilie
  • Decor:
  • bombonele de ciocolata/fulgi de ciocolata/alune nesarate maruntite
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane braziliene:

Intr-o cratita medie se pun: crema de lapte, cacao, untul la temperatura camerei si esenta de rom. Compozitia se amesteca foarte bine pana la omogenizare. Se pune la foc mediu spre mic si se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn sau spatula (in primele minute amestecul se va inmuia, urmand ca dupa aceea sa se ingroase). Se ia de pe foc in momentul in care putem sa vedem fundul vasului atunci cand il inclinam (sau atunci cand compozitia se desprinde de pe fundul vasului la amestecare) si devine mai groasa.


Se lasa la racit aproximativ 10 minute pana cand amestecul nu se mai misca atunci cand intoarcem vasul. Cu o lingurita luam din compozitie si cu putin ulei pe degete modelam bilele. Eu le-am dat prin bombonele de ciocolata. Pentru decor mai puteti folosi: alune nesarate bine maruntite sau fulgi de ciocolata. Se pastreaza la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane braziliene" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mihaelaM 1

05.07.2011, 13:50

bine ai venit!
bune bombonele tale

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:25

bune bombonici si bine ai venit

Cris2711 1

21.07.2011, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Cuib de Paște