Bomboane braziliene

de delatte in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 3590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170 g crema de lapte DeLatte 1% grasime
  • 10 g cacao (aprox. 1,5 linguri) sau pudra de ciocolata
  • 35 g unt (aprox. 2 linguri)
  • Esenta de rom/Esenta de vanilie
  • Decor:
  • bombonele de ciocolata/fulgi de ciocolata/alune nesarate maruntite
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane braziliene:

Intr-o cratita medie se pun: crema de lapte, cacao, untul la temperatura camerei si esenta de rom. Compozitia se amesteca foarte bine pana la omogenizare. Se pune la foc mediu spre mic  si se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn sau spatula (in primele minute amestecul se va inmuia, urmand ca dupa aceea sa se ingroase). Se ia de pe foc in momentul in care putem sa vedem fundul vasului atunci cand il inclinam (sau atunci cand compozitia se desprinde de pe fundul vasului la amestecare) si devine mai groasa. 

Se lasa la racit aproximativ 10 minute pana cand amestecul nu se mai misca atunci cand intoarcem vasul. Cu o lingurita luam din compozitie si cu putin ulei pe degete modelam bilele. Eu le-am dat prin bombonele de ciocolata. Pentru decor mai puteti folosi: alune nesarate bine maruntite sau fulgi de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane braziliene" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

mihaelaM 1

05.07.2011, 13:50

bine ai venit!
bune bombonele tale

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:25

bune bombonici si bine ai venit

Cris2711 1

21.07.2011, 19:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane a la Miha