Bomboane multicolore mentolate

de Rocsi in Dulciuri, 20 Oct 2010 | 5360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata cu menta
  • 130 gr unt
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri sirop de menta
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 esente vanilie
  • 2 linguri faina
  • un castronel nuca macinata
  • un castronel alune macinate
  • alune de pus in mijloc
  • cocos de toate culorile
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane multicolore mentolate:

Ciocolatile se rup bucatele mici, se pun intr-un  ceaunel mic ,de tuci ,la topit. Cand s-a topit se adauga cele 5 galbenusuri rand pe rand(dupa fiecare galbenus pus luam ceaunelul de pe foc si il incorporam bine). Untul il taiem cubulete si il punem peste ciocolata pana se topeste. Apoi punem faina si invartim bine sa nu se faca cocoloase, dupa care punem zaharul pudra rand pe rand si invartim bine si siropul de menta.

Luam ceaunul de pe foc si amestecam:nuca macinata,alunele macinate,esentele de vanilie. Incorporati bine toate si lasam deoparte pana se raceste. Dupa ce s-a racit se ia cate o bucatica de compozitie,se pune in mijloc o aluna si se fac bilute.

Le dam prin cocos de diferita culori ,apoi le dam la rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane multicolore mentolate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Profiterol