Bomboane Raffaello

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 7287 vizualizari

 

Sunt foarte bune, sunt destul de simplu de facut acasa, as zice ca si o persoana care nu prea le are cu gatitul s-ar descurca sa le faca, daca urmeaza reteta. Am adus cateva modificari la reteta anterioara si pot spune ca sunt mult mai bune asa, seamana la gust mult mai mult cu originalul!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt nesarat,
  • 150 gr lapte praf,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 200 gr foaie de napolitana maruntita,
  • 1 esenta concentrata de lamaie,
  • 200 gr cocos,
  • migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra.



Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat.



Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos.



Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de tare ... ca o plastilina.



Compozitia am lasat-o la frigider 30-40 de minute, apoi am modelat bomboanele.



Le facem mai mari sau mai mici dupa preferinta. Eu am incercat sa le modelez in functie de marimea migdalelor.



Practic am luat o bucata de compozitie, am aplatizat-o intre palme, am pus o migdala si am inchis, formand o bila. Am modelat-o intre palme.



Am pus cocosul intr-un bol si am tavalit bomboanele prin el. Le-am asezat pe farfurie si am tinut la frigider pana am servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

24.01.2012, 16:16

trimite-mi si mie la pachet te rog

Dana_Retetegg 1

25.01.2012, 11:40

mihaelar63 1

08.02.2012, 20:42

Doar tentatii peste tot
Ce se alege din dieta mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
bomboane raffaello