Bomboane "Suspans cu cirese"

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Iun 2011 | 7026 vizualizari

 

Aceste minunatii sunt genul de bunatate care te tine in suspans :D care se transforma in timp si iti bucura inima de bucataras ;) Cititi mai multe despre surpriza la Tipsuri! Am mai adaugat niste poze cu o metoda mai usoara de a forma bomboanele a.i. sa nu se topeasca untul atat de tare de la manevratul cu mainile, folosind o bucatica patrata de celofan.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ciocolata amaruie
  • ulei de floarea soarelui (optional)
  • 250 gr zahar pudra
  • 3 lg mari cu unt moale
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • cirese bine coapte
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane "Suspans cu cirese":

Mixam untul cu zaharul pudra si cel vanilinat. S-ar putea sa se ingroase foarte tare si sa trebuiasca framantata cu mana compozitia. O punem la frigider daca e prea moale, timp in care spalam ciresele si le scoatem samburii. Apoi luam cate putina compozitie si invelim fiecare cireasa in ea, acoperind bine tot fructul, altfel siropul se va scurge. Tinem bombonelele la frigider sa se intareasca, ideal ar fi sa stea macar 12 ore.

Topim ciocolata la foc mic, iar daca e prea groasa ca sa invelim bomboanele in ea, adaugam putin ulei de floarea soarelui. Nu trebuie sa ajunga lichida ca glazura pentur prajituri deoarece stratul pe bomboana trebuie sa fie cat de cat grosut. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam esenta de migdale si omogenizam.

Scoatem bobo din frigider si le dam drumul in ciocolata, le acoperim bine ajutandu-ne de o lingura si le mutam pe un celofan curat. Se tin la rece, dar nu la frigider, ar putea "transpira" cand le scoateti :)).

TIPS-URI

1

Aceste bombonele se pastreaza luni intregi, daca sunt puse la loc rece si ferit.

2

SUSPANSUL creste pe masura ce trece timpul: ideea este ca, in decurs de cateva zile pana la cateva saptamani, interiorul bomboanelor se lichefiaza, cu tot cu cireasa formandu-se un sirop rosu. Asa ca, nu va grabiti (ca mine :P), sa le papati din primele zile, asteptati si incercati cate una pana cand dati de surpriza! :D Si ca asta sa se petreaca destul de repede, nu le tineti la frigider, doar la loc rrece! (daca e posibil pe vremea asta :P) Eu mi-am pastrat cateva, astept cu nerabdare sa treaca macar o saptamana :) Am observat chiar dinainte a doua zi, inainte sa le acopar cu ciocolata, ca una dintre ele, careia ii lasasem un punct mic de cireasa neacoperit, incepuse sa lase siroooop :D:D:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane "Suspans cu cirese"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sim0na 1

22.08.2012, 14:52

Super arata! Am furat reteta!!!

Valclaudia 1

29.08.2012, 20:46

wow.....

andreea_angelo 1

15.11.2012, 18:28

ce bunatate foarte bune,bravo!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bomboane de zahar ars