Bonet

de Mihaela11_jo in Prajituri, 26 Apr 2011 | 5913 vizualizari

 

O reteta de crema caramel, cu un plus de aroma conferita de biscuitii Amaretto.
Este foarte simpla , dar si foarte decorativa.
M-am inspirat de la Mihaela Idriceanu:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/bonet-1.html

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pentru  caramel
  • 100 g biscuiti Amaretto
  • 100 g zahar
  • 20 g cacao
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • esenta de rom dupa gust
  • coaja de la o portocala
  • ½ lingurita vanilie pudra( sau ½ lingurita esenta de vanilie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bonet:

Se caramelizeaza zaharul si se repartizeaza uniform pe baza si peretii laterali ai unei tavite de chec cu dimensiunile de 12/22 cm. Se amesteca ouale cu zahaulr,vanilia,esenta de rom si coaja rasa de portocala. Se adauga cacao cernuta,laptele rece si  biscuitii dati prin robot.

Se toarna compozitia peste zaharul ars si tava de chec se pune  intr-o tava mai mare cu apa. Se da  la cuptorul preincalzit  la 180 de grade pentru  45 de minute.

Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca; se lasa la rece in frigider pana inainte de servire. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bonet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu