Ecler

de lilik in Prajituri, 25 Iul 2011 | 10742 vizualizari

 

cand eram mica se numarau printre preferatele mele....insa nici acum nu ma dau inapoi:)

 

INGREDIENTE

  • PT COJI DE ECLER:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei(sau 60 gr unt)
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • PT CREMA DE VANILIE:
  • 500 ml lapte
  • 75 gr faina
  • 25 gr amidon de porumb
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 75 gr unt
  • PT GLAZURA DE CIOCOLATA:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Pregatim prima data cojile pt ecler:


punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata,amestecam energic sa nu ramana cocoloase si lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.


Dam deoparte si adaugam cate un ou pe rand,amestecand energic dupa fiecare in parte sa se incorporeze.aluatul obtinut il punem intr-un poche si formam ecleruri de marimea dorita pe o tava tapetata cu hartie.dam la cuptorul incins la 200° timp de 30-35 de minute,apoi le lasam la racit in cuptorul stins.


Intre timp pregatim crema:


Intr-o oala cernem faina,amidonul si vanilia,apoi punem zaharul si amestecam.


Formam in centru o fantana unde vom pune treptat laptele,amestecand din mijloc pana incorporam toata faina si zaharul.


Doar cand am incorporat toate ingredientele uscate si am obtinut o compozitie cremoasa putem pune tot laptele.


Punem pe foc mic si continuam sa amestecam pana crema se ingroasa.


Dam deoparte si lasam la racit.


Batem bine untul pana devine cremos apoi il adaugam peste crema rece.


Cand crema este gata si cojile sunt reci putem face glazura:


Punem pe foc mic frisca si ciocolata pana se topeste,apoi dam deoparte.


Luam cate o coaja si o umplem cu crema,apoi dam partea superioara prin glazura si lasam la frigider pana se intareste glazura,apoi servim.


Le puteti taia capacele si apoi sa le umpleti,eu insa le-am umplut fara a le taia sunt la fel de bune...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

lilik 1

11.08.2011, 12:14

Eduard ms scumpo

Bya Ralu 1

22.10.2012, 12:40

ce bune sunt eclerele

cozmina 1

07.01.2014, 11:14

in progam pe astazi dupa amiaza... sa vedem ce iese

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase cu ciocolata