Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
cand eram mica se numarau printre preferatele mele....insa nici acum nu ma dau inapoi:)
Pregatim prima data cojile pt ecler:
punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata,amestecam energic sa nu ramana cocoloase si lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.
Dam deoparte si adaugam cate un ou pe rand,amestecand energic dupa fiecare in parte sa se incorporeze.aluatul obtinut il punem intr-un poche si formam ecleruri de marimea dorita pe o tava tapetata cu hartie.dam la cuptorul incins la 200° timp de 30-35 de minute,apoi le lasam la racit in cuptorul stins.
Intre timp pregatim crema:
Intr-o oala cernem faina,amidonul si vanilia,apoi punem zaharul si amestecam.
Formam in centru o fantana unde vom pune treptat laptele,amestecand din mijloc pana incorporam toata faina si zaharul.
Doar cand am incorporat toate ingredientele uscate si am obtinut o compozitie cremoasa putem pune tot laptele.
Punem pe foc mic si continuam sa amestecam pana crema se ingroasa.
Dam deoparte si lasam la racit.
Batem bine untul pana devine cremos apoi il adaugam peste crema rece.
Cand crema este gata si cojile sunt reci putem face glazura:
Punem pe foc mic frisca si ciocolata pana se topeste,apoi dam deoparte.
Luam cate o coaja si o umplem cu crema,apoi dam partea superioara prin glazura si lasam la frigider pana se intareste glazura,apoi servim.
Le puteti taia capacele si apoi sa le umpleti,eu insa le-am umplut fara a le taia sunt la fel de bune...
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola