Borek cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 8855 vizualizari

 

Tot din bucataria turceasca o placinta cu branza delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua iaurt 200 ml( am avut turcesc special de placinta, mai gras)
  • 100 ml iaurt pentru uns foile
  • 7 foi de placinta( eu am avut yufka)
  • 400 gr branza sarata( am cumparat turceasca mai grasa precum cea feta speciala pentru borek)
  • o legatura patrunjel verde  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borek cu branza:

Amestecam branza cu patrunjelul si cu un ou.

Amestecam intr-un bol, ouale cu iaurtul( 200 ml).

Ungem tava cu iaurt, apoi asezam una cate una foile si le ungem bine pe fiecare in parte cu iaurt.

Baza are 4 foi, apoi punem branza si o asezam uniform, iar partea de deasupra are 3 foi fiecare dintre ele unsa bine cu iaurt.

Peste ultima foaie turnam compozitia cu ou si iaurt. Intepam peste tot cu furculita si dam la cuptor o ora la 180 grade, sau pana se rumeneste frumos.

Grozava!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borek cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata