Borş de cartofi

de ionix in Supe/Ciorbe, 2 Oct 2010 | 1826 vizualizari

 

pentru zilele de post, se mananca fara smantana :p

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi potriviti
  • 4-5 linguri cu pasta de gogosari
  • 0 legatura cu leustean
  • o legatura cu patrunjel
  • un dovlecel mic
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • doua linguri cu ulei
  • 2,5 l apa
  • 500 ml bors
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de cartofi:

Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa.


Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor:




  • dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete

  • morcovii dati pe razatoare

  • ardeiul taiat cubulete

  • pasta de gogosari (gogosari dati pe masina de tocat)

  • cartofii taiati cubulete

  • cozile de leustean legate

  • cozile de patrunjel legate



se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand legumele sunt aproape fierte.


intre timp, dam borsul intr-un clocot.


Cand legumele sunt aproape fierte, turnam borsul iar apoi punem sare si piper dupa gust.


lasam pana da iar intr-un clocot, 10 min, si oprim focul.


Punem leusteanul si patrunjelul proaspat tocat.


Pentru cine doreste, drege cu putina smanatana.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

smantana se pune in bors in momentul in care borsul este fierbinte....

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

La Ancuta 1

03.10.2010, 00:35

Rocsi 1

03.10.2010, 17:34

la multi ani mamicii tale k azi e ziua ei..sa iti traiasca,sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea in orice momentstiu ca acum petreci

ionix 1

04.10.2010, 19:01

multumesc pt aprecieri...
@Roxy... mersic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de cartofi noi