Borş de cartofi

de ionix in Supe/Ciorbe, 2 Oct 2010 | 3543 vizualizari

 

pentru zilele de post, se mananca fara smantana :p

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi potriviti
  • 4-5 linguri cu pasta de gogosari
  • 0 legatura cu leustean
  • o legatura cu patrunjel
  • un dovlecel mic
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • doua linguri cu ulei
  • 2,5 l apa
  • 500 ml bors
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de cartofi:

Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa.

Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor: 

 

  • dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete
  • morcovii dati pe razatoare
  • ardeiul taiat cubulete
  • pasta de gogosari (gogosari dati pe masina de tocat)
  • cartofii taiati cubulete
  • cozile de leustean legate
  • cozile de patrunjel legate

 

se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand legumele sunt aproape fierte.

intre timp, dam borsul intr-un clocot.

Cand legumele sunt aproape fierte, turnam borsul iar apoi punem sare si piper dupa gust.

lasam pana da iar intr-un clocot, 10 min, si oprim focul.

Punem leusteanul si patrunjelul proaspat tocat.

Pentru cine doreste, drege cu putina smanatana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

smantana se pune in bors in momentul in care borsul este fierbinte....

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

La Ancuta 1

03.10.2010, 00:35

Rocsi 1

03.10.2010, 17:34

la multi ani mamicii tale k azi e ziua ei..sa iti traiasca,sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea in orice momentstiu ca acum petreci

ionix 1

04.10.2010, 19:01

multumesc pt aprecieri...
@Roxy... mersic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu tarhon