Bors de curcan in oala Zepter

de Gusti in Ciorbe, 9 Sep 2012 | 6980 vizualizari

 

Am preparat o reteta de bors de curcan cu toate ingredientele luate de la mamaici din piata, inclusiv curcanul a fost de curte

 

INGREDIENTE

  •  2 aripi de curcan, un git, bucati din piept (se poate inlocui cu carne de pui)
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe medii
  • 1 gogosar
  • 1 radacina de pastirnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 4 morcovi
  • 200 gr suc de rosii
  • 3/4 litru bors de casa
  • leustean
  • tarhon
  • o mina de fidea
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan in oala Zepter:

 Am trecut printr-un tirg traditional zilele acestea si, la unul dintre standuri, cel care vindea tragea o gura zdravana dintr-o sticla de bors. Am zis: "e clar, o sticla din borsul ala este al meu". Mi-a zis ca-i facut de el, in gospodarie, ca-i natural si l-am crezut dupa pofta cu care-l bea! 3 lei a costat litrul.

Curcanul il am din piata de la o femeie de la care cred ca sint mai mult de 10 ani de cind cumpar de la ea pasari de curte, iar legumele de la un tataie pe care-l stiu de mult in Moghioros.

Am pus bucatile de carne la fiert in oala Zepter (cam 2-3 litri de apa) si am pornit aragazul. Cind a inceput sa fiarba am spumuit. Intre timp, am curatat legumele taindu-le cubulete.  Acestea se adauga in oala dupa ce carnea a fiert binisor.

Borsul se adauga la final impreuna cu sucul de rosii, iar dupa ce au dat citeva clocote am adaugat fideaua si verdeata (leustean sitarhon taiat marunt).

A iesit o minunatie (sarea se pune dupa gust)

TIPS-URI

1

se serveste cu ardei iute si un toi de palinca 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan in oala Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (32)

Sim0na 1

11.09.2012, 09:53

O ciorbita bio!! Adevarul este ca nu se compara cu cele din supermarket! Am si eu necaz pe doua curci care sar pe mine.. deci trebuie puse la oala cat de curand )

AnyCostescu 1

07.02.2013, 11:55

babi5 1

12.06.2013, 19:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

ieri la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

ieri la 19:12

Tort cu clatite si fructe

pe 17.08 la 16:25

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole alba