Bors de iepure

de Sylvia in Ciorbe, 19 Noi 2010 | 15745 vizualizari

 

Este o mancare excelenta, trebuie sa o gustati o data macar , am facut de ceva vreme ciorbita asta dar nu am reusit sa o postez . Iepurele are o aroma deosebita si o textura foarte fina care face fata oricarei provocari de la meniurile foarte simple pana la cele mai elaborate platouri.

 

INGREDIENTE

  • Pentru acest bors avem nevoie de
  • 500-700 grame de iepure si de maruntaiele lui ( eu am  pus jumatatea din fata a unui iepure )
  • In rest mai avem nevoie de
  • 1 ceapa de marime medie,
  • 1 morcov ras,
  • 50 de grame de telina si de pastranac , 
  • 2  linguri ulei de masline,
  • 300 grame rosii decojite tocate fin,
  • 2-3 cartofi , 
  • bors pentru acrit,
  • cimbru verde,
  • sare,
  • piper,
  • leustean la final ( optional ).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de iepure:

Preparare : se decupeaza iepurele si se lasa la frigider intr-un bait facut din ulei de masline, sare si verdeata maruntita ( il puteti lasa si de pe o zi pe lata in frigider ) . Se pune la fiert ( eu am folosit din nou ceaunul meu de fonta ) cu apa si sare si se lasa la fiert pret de 20 de minute culegandu-se spuma care se formeaza. Dupa acest interval de timp adaugam legumele maruntite ( cu exceptia cartofilor) , punem cimbru verde si lasam sa fiarba la foc mic pana cand este carnea aproape fiarta, operatiunea poate dura 20-30 minute in functie de cat de rezistent e iepurele


Adaugam cartofii taiati cubulete si mai lasam sa fiarba 10-12 minute. La sfarsit se drege cu condimente daca mai trebuie si se acreste cu bors, daca aveti bors proaspat il puneti de la inceput. Se mai lasa oala cu capac sa se patrunda bine aromele si serveste fierbinte cu leustean maruntit pus direct in farfurie.


Doritorii pot sa puna si putina smantana eu nu am spurcat borsul cu ea pentru ca avea un gust divin .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

22.11.2010, 16:19

foarte gustos si sanatos carnea de iepure se recomanda celor care au colesterolul marit asa deci eu vreau o portie dubla nu am coresterolul marit dar imi place mult

tanyapatap 1

29.11.2010, 17:58

Sylvia 1

29.11.2010, 18:44

Teo trebuia sa gusti si ciorbita asta o data
Multumesc de laude si ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu nucă, vin alb şi trandafiri

de Ancutsa 5

ieri la 22:34

Zacusca de vinete

de RODIMUR 5

ieri la 22:32

Dulceata de ardei iuti

de Rocsi 9

ieri la 22:04

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:30

RETETA RECOMANDATA
Bors din tarate de grau