Bors de iepure

de Sylvia in Ciorbe, 19 Noi 2010 | 22448 vizualizari

 

Este o mancare excelenta, trebuie sa o gustati o data macar , am facut de ceva vreme ciorbita asta dar nu am reusit sa o postez . Iepurele are o aroma deosebita si o textura foarte fina care face fata oricarei provocari de la meniurile foarte simple pana la cele mai elaborate platouri.

 

INGREDIENTE

  • Pentru acest bors avem nevoie de
  • 500-700 grame de iepure si de maruntaiele lui ( eu am  pus jumatatea din fata a unui iepure )
  • In rest mai avem nevoie de
  • 1 ceapa de marime medie,
  • 1 morcov ras,
  • 50 de grame de telina si de pastranac , 
  • 2  linguri ulei de masline,
  • 300 grame rosii decojite tocate fin,
  • 2-3 cartofi , 
  • bors pentru acrit,
  • cimbru verde,
  • sare,
  • piper,
  • leustean la final ( optional ).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de iepure:

Preparare : se decupeaza iepurele si se lasa la frigider intr-un bait facut din ulei de masline, sare si verdeata maruntita ( il puteti lasa si de pe o zi pe lata in frigider ) . Se  pune la fiert ( eu am folosit din nou ceaunul meu de fonta ) cu apa si sare si se lasa la fiert pret de 20 de minute  culegandu-se spuma care se formeaza. Dupa acest interval de timp adaugam legumele maruntite  ( cu exceptia cartofilor) , punem cimbru verde si lasam sa fiarba la foc mic pana cand este carnea aproape fiarta, operatiunea poate dura 20-30 minute in functie de cat de rezistent e iepurele

Adaugam cartofii taiati cubulete si mai lasam sa fiarba 10-12 minute. La sfarsit se drege cu condimente daca mai trebuie si se acreste cu bors, daca aveti bors proaspat il puneti de la inceput. Se mai lasa oala cu capac sa se patrunda bine aromele si serveste fierbinte cu leustean maruntit pus direct in farfurie.

 Doritorii pot sa puna si putina smantana eu nu am spurcat borsul cu ea pentru ca avea un gust divin .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

22.11.2010, 16:19

foarte gustos si sanatos carnea de iepure se recomanda celor care au colesterolul marit asa deci eu vreau o portie dubla nu am coresterolul marit dar imi place mult

tanyapatap 1

29.11.2010, 17:58

Sylvia 1

29.11.2010, 18:44

Teo trebuia sa gusti si ciorbita asta o data
Multumesc de laude si ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii