Borş de miel

de madi_marin in Ciorbe, 16 Apr 2012 | 3525 vizualizari

 

Desigur că nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare nici borşul de miel. Cu aroma inconfundabil de delicioasă şi mult leuştean proaspăt.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel pentru ciorbă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 1 pătrunjel
  • 1 ardei gras roşu
  • fidea
  • 2 ouă
  • borş
  • leuştean proaspăt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de miel:

Carnea se spală bine, apoi se pune la fiert în apă rece. Se spumează de câte ori e nevoie.


Legumele se curăţă , se spală şi se taie cubuleţe. Când carnea e fiartă se scoate, apoi în zeama în care a fiert se adaugă toate legumele. Carnea se curăţă de pe oase .


Când legumele sunt fierte, se adaugă carnea , fideaua şi borşul clocotit după gust. Se lasă să fiarbă împreună cam 10 minute, după care se drege borşul cu ouăle bătute. Se potriveşte gustul cu sare , se stinge focul, apoi se adaugă leuşteanul tocat mărunt.


Se serveşte cu ceapă şi smântână.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se mai poate aroma cu tarhon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

cocolina 1

22.04.2012, 15:56

bun bors de mielut

madi_marin 1

22.04.2012, 18:15

cocolina...asa e... mie imi place la nebunie...

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:25

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bors din carne de miel