Bors de perisoare

de elebele in Supe/Ciorbe, 5 Feb 2010 | 11009 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 500g carne tocata amestec(porc,vita)
  • 3 oua
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un cartof mare
  • verdeata (o leg marar, o leg patrunjel)
  • o linfura mare de orez 

Pentru bors:

  • 2 cani bors acru (de putina sau din comert)
  • un morcov
  • o telinuca
  • un patrunjel radacina
  • verdeata (2 leg patrunjel, 2 leg marar)
  • 2 lingurite bulion

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de perisoare:

Se pune intr-o oala mare apa si 2 cani bors acru la fiert.

Zarzavatul ptr bors se taie(ceapa, verdeata numai jumatate din ea, restul e ptr la sfarsit), se da prin razatoarea mare(radacinoasele) si se pune separat intr-o oala mai mica cu putin ulei si apa la calit, la foc mic sa nu se prinda. Se adauga bulionul si se invarte bine cu o lingura de lemn.

Dupa ce zarzavatul a tras un clocot bun se rastoarna in oala mare in care apa si borsul acru fierb. Se lasa la foc mic. Intre timp se prepara perisoarele. Se dau toate prin masina de tocat(fara oua si orez :P) apoi se amesteca carnea cu zarzavatul tocat cu ouale si cu manuta de orez spalat.

Din amestecul rezultat se fac perisoarele cu mana umeda si se adauga in oala de bors care fierbe.

Se lasa la fiert la foc mic ca sa nu se desfaca perisoarele. Cand sunt fierte perisoarele se ia oala de pe foc si se adauga restul de verdeata taiata marunt.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

madi_marin 1

05.02.2010, 21:46

ciorbita asta e preferata mea.....

elebele 1

20.02.2010, 10:04

Merci fain de laude... Intr-adevar la noi in Neamt se mananca nu gluma, si numai mancare buna

Bucataras 1

26.02.2010, 19:56

stim . Iri s-a nascut in PN

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors cu perisoare