Bors de perisoare

de elebele in Supe/Ciorbe, 5 Feb 2010 | 9245 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 500g carne tocata amestec(porc,vita)
  • 3 oua
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un cartof mare
  • verdeata (o leg marar, o leg patrunjel)
  • o linfura mare de orez 

Pentru bors:

  • 2 cani bors acru (de putina sau din comert)
  • un morcov
  • o telinuca
  • un patrunjel radacina
  • verdeata (2 leg patrunjel, 2 leg marar)
  • 2 lingurite bulion

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de perisoare:

Se pune intr-o oala mare apa si 2 cani bors acru la fiert.

Zarzavatul ptr bors se taie(ceapa, verdeata numai jumatate din ea, restul e ptr la sfarsit), se da prin razatoarea mare(radacinoasele) si se pune separat intr-o oala mai mica cu putin ulei si apa la calit, la foc mic sa nu se prinda. Se adauga bulionul si se invarte bine cu o lingura de lemn.

Dupa ce zarzavatul a tras un clocot bun se rastoarna in oala mare in care apa si borsul acru fierb. Se lasa la foc mic. Intre timp se prepara perisoarele. Se dau toate prin masina de tocat(fara oua si orez :P) apoi se amesteca carnea cu zarzavatul tocat cu ouale si cu manuta de orez spalat.

Din amestecul rezultat se fac perisoarele cu mana umeda si se adauga in oala de bors care fierbe.

Se lasa la fiert la foc mic ca sa nu se desfaca perisoarele. Cand sunt fierte perisoarele se ia oala de pe foc si se adauga restul de verdeata taiata marunt.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

madi_marin 1

05.02.2010, 21:46

ciorbita asta e preferata mea.....

elebele 1

20.02.2010, 10:04

Merci fain de laude... Intr-adevar la noi in Neamt se mananca nu gluma, si numai mancare buna

Bucataras 1

26.02.2010, 19:56

stim . Iri s-a nascut in PN

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!