Bors de peste

de gugugh in Ciorbe, 26 Oct 2010 | 4025 vizualizari

 

o bunatate de ciorbita

 

INGREDIENTE

  • cap si coada de la un peste proaspat
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • o bucata de telina
  • 1/2 cescuta  orez
  •  suc de rosii dupa gust
  • bors (de la plic am folosit eu)
  • 1 legatura de leustean
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

Se toaca ceapa marunt, morcovul se da prin razatoarea mare, telina la fel, ardeiul se taie fideluta si toate se pun la fiert in apa rece. Se pune ulei si se lasa sa fiarba pana cand zarzavatul e fiert pe jumatate. Se pune apoi orezul si sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana cand bobul de orez a inflorit. Se pune borsul . Cand a fiert borsul se pune pestele si se lasa pana este fiert (nu prea mult ca pestele fierbe foarte repede), se stinge focul si se pune leusteanul tocat marunt.dupa ce am pus pestele am fiert cam 10-15 min.

 

TIPS-URI

1

o bunatate de ciorbita daca se foloseste un peste mai gras

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

goldengate 1

03.11.2010, 19:13

Imi pare rau ca nu am poze, dar dati-mi voie sa fac ceva modificari si incercati asa cum va dau eu o sugestie, ok? Apoi astept comments si va astept in Tulcea. Asadar: se pun mai multe feluri de peste de apa dulce, stiuca, somn, caras, crap, salau, biban (dar merge si cu un singur fel). Se fierb cartofi intregi, ceapa taiata cubulete, rosii taiate si atat. Nu exista orez, morcov si bors in ciorba de peste. Doar 2 linguri de otet la sfarsit dupa ce fierbe si pestele. Se adauga un pic de patrunjel verde. Se serveste mai intai pestele cu cartofi si sos de usturoi, apoi ciorba simpla. Incercati si asa

Ina 1

03.11.2010, 19:29

goldengate, stiu ca in Delta pestele se serveste separat de zeama, dar ciorbitza e buna oricum, daca pui ce-i trebuie Si eu pun otet la ciorba si o fac din mai multe feluri de peste ( atunci cand am ), dar daca ai si o mana de icre..... este excelenta! Am mancat si cu orez si mi-a placut. Oricum ar fi preparata, daca are tot ce-i trebuie e ok Las si eu 5 furci aici

gugugh 1

03.11.2010, 21:26

Goldengate am citit pe net cum se face adevaratul bors , insa am incercat varianta de mai sus pt ca se apropia cat de cat de gusturile mele, nu ma impac cu otetul mai deloc, .iti multumesc frumos pt reteta si data viitoare voi incerca si reteta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti