Bors de peste (somon)

de DIANA B in Ciorbe, 25 Iul 2011 | 3526 vizualizari

 

Valeeeeeeeeeeeu , nu pot nici eu sa cred ca fac trei postari intr-o zi ...... Asa cum v-am zis am cumparat peste (rar de tot , si rau fac) , pe care-l decapitez deobicei si-l dau la pisicile vagaboande care-mi inunda curtea si-mi innebunesc iubitii catei , dar de data asta nu , asa c-am facut bors de peste

 

INGREDIENTE

  • capuri si cozi de peste
  • 1 kg de hamsie
  • 4 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • sare , sau concentrat de legume
  • boia dulce
  • piper macinat
  • leustean
  • frunze de telina
  • 50 grame cous-cous
  • 1 l bors adevarat (de putina)
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste (somon):

Hamsia am spalat-o, am curatat-o si-am pus-o la fiert in 3 l de apa. Capurilor de peste le-am indepartat branhiile, ochii si aripioarele, iar cozilor, inotatoarele. Am curatat legumele, netaindu-le, exclusiv ceapa. Cand hamsia a fost fiarta, am strecurat-o, in supa rezultata punand legumele la fiert, cu concentratul de legume si uleiul. Am adaugat si ceapa taiata julienne. Cand radacinoasele au fost pe jumatate fierte, le-am scos si o parte din ele le-am taiat la cutit, adaugandu-le supei de peste .


Pffffffffffffff, grea munca ... In sfarsit am pus borsul la fiert, l-am adaugat in oala, impreuna cu cous-cousul (l-am preferat orezului, ptr a nu se lipi de fundul oalei) si bucatile de peste. Am lasat la fiert 15 minute (doar 15 min) si-am oprit focul . Am presarat leusteanul si frunzele de telina, marunt tocate .


In speranta c-am utilizat toate ingredientele si m-am facut si inteleasa, va servesc si pe voi c-un bol de bors, ca doar e ora pranzului ... nu stiu daca mai pot posta si praji, deja-i prea mult ptr mine ptr ziua de azi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste (somon)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

DIANA B 1

27.07.2011, 12:48

@mamaieelena , cu tot dragul

adry88 1

12.08.2011, 16:58

foarte bun

DIANA B 1

12.08.2011, 17:38

@Eduard , ms mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de naut cu sos de ceapa
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza turceasca cu carne tocata

ieri la 21:56

Tofu cu carne tocata si sos

ieri la 20:39

Tarta cu spanac si cartofi

de Lau 9

ieri la 18:38

Fasole, banalitate cu gust

ieri la 17:09

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan