Bors de peste (somon)

de DIANA B in Ciorbe, 25 Iul 2011 | 2506 vizualizari

 

Valeeeeeeeeeeeu , nu pot nici eu sa cred ca fac trei postari intr-o zi ...... Asa cum v-am zis am cumparat peste (rar de tot , si rau fac) , pe care-l decapitez deobicei si-l dau la pisicile vagaboande care-mi inunda curtea si-mi innebunesc iubitii catei , dar de data asta nu , asa c-am facut bors de peste

 

INGREDIENTE

  • capuri si cozi de peste
  • 1 kg de hamsie
  • 4 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • sare , sau concentrat de legume
  • boia dulce
  • piper macinat
  • leustean
  • frunze de telina
  • 50 grame cous-cous
  • 1 l bors adevarat (de putina)
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste (somon):

Hamsia am spalat-o, am curatat-o si-am pus-o la fiert in 3 l de apa. Capurilor de peste le-am indepartat branhiile, ochii si aripioarele, iar cozilor, inotatoarele. Am curatat legumele, netaindu-le, exclusiv ceapa. Cand hamsia a fost fiarta, am strecurat-o, in supa rezultata punand legumele la fiert, cu concentratul de legume si uleiul. Am adaugat si ceapa taiata julienne. Cand radacinoasele au fost pe jumatate fierte, le-am scos si o parte din ele le-am taiat la cutit, adaugandu-le supei de peste .


Pffffffffffffff, grea munca ... In sfarsit am pus borsul la fiert, l-am adaugat in oala, impreuna cu cous-cousul (l-am preferat orezului, ptr a nu se lipi de fundul oalei) si bucatile de peste. Am lasat la fiert 15 minute (doar 15 min) si-am oprit focul . Am presarat leusteanul si frunzele de telina, marunt tocate .


In speranta c-am utilizat toate ingredientele si m-am facut si inteleasa, va servesc si pe voi c-un bol de bors, ca doar e ora pranzului ... nu stiu daca mai pot posta si praji, deja-i prea mult ptr mine ptr ziua de azi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste (somon)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (31)

DIANA B 1

27.07.2011, 12:48

@mamaieelena , cu tot dragul

adry88 1

12.08.2011, 16:58

foarte bun

DIANA B 1

12.08.2011, 17:38

@Eduard , ms mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!