Bors de peste (somon)

de DIANA B in Ciorbe, 25 Iul 2011 | 5260 vizualizari

 

Valeeeeeeeeeeeu , nu pot nici eu sa cred ca fac trei postari intr-o zi ...... Asa cum v-am zis am cumparat peste (rar de tot , si rau fac) , pe care-l decapitez deobicei si-l dau la pisicile vagaboande care-mi inunda curtea si-mi innebunesc iubitii catei , dar de data asta nu , asa c-am facut bors de peste

 

INGREDIENTE

  • capuri si cozi de peste
  • 1 kg de hamsie
  • 4 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • sare , sau concentrat de legume
  • boia dulce
  • piper macinat
  • leustean
  • frunze de telina
  • 50 grame cous-cous
  • 1 l bors adevarat (de putina)
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste (somon):

Hamsia am spalat-o, am curatat-o si-am pus-o la fiert in 3 l de apa. Capurilor de peste le-am indepartat branhiile, ochii si aripioarele, iar cozilor, inotatoarele. Am curatat legumele, netaindu-le, exclusiv ceapa. Cand hamsia a fost fiarta, am strecurat-o, in supa rezultata punand legumele la fiert, cu concentratul de legume si uleiul. Am adaugat si ceapa taiata julienne. Cand radacinoasele au fost pe jumatate fierte, le-am scos si o parte din ele le-am taiat la cutit, adaugandu-le supei de peste .

Pffffffffffffff, grea munca ...  In sfarsit am pus borsul la fiert, l-am adaugat in oala, impreuna cu cous-cousul (l-am preferat orezului, ptr a nu se lipi de fundul oalei) si bucatile de peste. Am lasat la fiert 15 minute (doar 15 min) si-am oprit focul . Am presarat leusteanul si frunzele de telina, marunt tocate .

In speranta c-am utilizat toate ingredientele si m-am facut si inteleasa, va servesc si pe voi c-un bol de bors, ca doar e ora pranzului ... nu stiu daca mai pot posta si praji, deja-i prea mult ptr mine ptr ziua de azi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste (somon)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors rusesc cu sfecla rosie