Bors de sfecla ( sfecolinic )

de Anastasia in Supe/Ciorbe, 21 Mar 2010 | 3073 vizualizari

 

Un bors nemaipomenit de gustos si sanatos foarte populat in tarile postsovietice ( sfecolinic )!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de pasare, vita s-au de porc 
  • 150 gr fasole
  • dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust
  • 3 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1kg sfecla dulce
  • 1 radacina de patrunjel
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura cozi cu frunze de sfecla 
  • 2 crengute de leustean
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla ( sfecolinic ):

1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma

150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata apoi se adauga la bulionul de carne.



2. adaugati contimentele

dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust se adauga la supa dupa ce luati spuma de pe carne.



3. 3 cepe se taie si se rumenesc un pic intr-un ceaun aparte .



4. 1 morcov mare dat prin razatoare mascata / 1kg sfecla dulce cu 1 radacina de patrunjel date prin razatoare , 3 cartofi potriviti taiati cuburi toate se adauga la ceapa pe rind si se inabusa cu capac la foc potrivit pina lasa suc , dupa ce ati inabusit bine legumele in ceaun le adaugati in supa de carne.



5. 1 legatura de patrunjel /1 legatura cozi cu frunze de sfecla /2 crengute de leustean se taie si se adauga la sfarsit in bors pentru 2 minute sa fiarba ,apoi se stinge focul.


6. se serveste cu smantana si verdeturi !


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla ( sfecolinic )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

mihaelar63 1

22.03.2010, 00:42

imi place salata de sfecla , de ce nu mi-ar placea si borsul de sfecla ?

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui dreasa cu ou si smantana