Borş moldovenesc de găină

de ionix in Ciorbe, 28 Sep 2010 | 10539 vizualizari

 

de ce moldovenesc??? pt ca de acolo-i gaina... nu mai stiu exact din ce curte pt c-am primit multe, de prin mai multe curti :D :D uitasem sa postez reteta asta, e de acum vreo o luna :D:D

 

INGREDIENTE

  • o gaina mare si zdravana de la tara
  • 2-3 morcovi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 gogosar
  • 1 pastarnac
  • 1/2dintr-o telina micuta
  • circa 5 l de apa (nu va speriati, e carne destula :D)
  • 1 l de bors
  • 500 g de rosii prunisoare
  • o legatura de patrunjel
  • un pumn cu taitei de casa
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş moldovenesc de găină:

Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam.

Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa.

Punem apa necesara pentru ciorba, punem bucatile de gaina si lasam sa fiarba singurica un pic. Din cand in cand vom spumai ciorbita.

Intre timp pregatim legumele. dupa ce am spalat toate legumele efectuam urmatorii pasi: taiem cubulete ceapa, taiem cubulete morcovul, taiem cubulete ardeii grasi, patrunjelul il legam cu o ata, telina o taiem in 2-3 bucati mari, pastarnacul il taiem pe lung in 2-3 fasii.

Rosiile le punem intr-un bol separat, dupa ce le-am spalat, si le dam pe razatoare pe ochiurile mari.

Dupa ce am dat in cateva clocote gaina, circa o ora, adaugam legumele toate si patrunjelul...

Cand carnea este aproape fiarta, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam sa dea intr-un clocot.

Intre timp fierbem borsul si-l punem fierbinte in ciorba, dupa etapa cu rosiile.

Dupa ce a dat iar intr-un clocot cu borsul, adaugam taiteii si dregem cu sare siper iar apoi mai lasam inca 5-6 minute.

Oprim focul si punem niste patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc de găină" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

ionix 1

29.09.2010, 14:45

dap... aveam bluzita asta, atunci cand erai cu barbatul meu pe faleza

gaby_duceag 1

30.09.2010, 16:58

Cris2711 1

12.03.2011, 11:22

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bors de gaina