Ciorba de pui à la grec

de Sylvia in Ciorbe, 1 Feb 2010 | 25904 vizualizari

 

Este o ciorba delicioasa si foarte consistenta, atunci cand o fac nici nu mai fac felul doi ca este suficient de satioasa o farfurie de ciorba. Eu va impartasesc varianta care o fac eu si imi place, cea originala greceasca are foarte mult orez si restul legumelor sunt scoase la final din ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 l de ciorba avem nevoie de un pui mare de la care eu pun mereu pulpele, aripile si spatele,
  • o ceapa medie,
  • 2 morcovi,
  • un ardei rosu,
  • o jumatate de radacina de telina,
  • 2 fire de telina,
  • 2 foi de dafin,
  • 2 maini de orez ( asta e masura mea )
  • 300 ml smantana,
  • 2 galbenusuri mari ( 3 daca sunt ouale mici)
  • un cub de legume sau o lingura de legume maruntite deshidratate( cum aveti la indemana) ,
  • sare,
  • piper,
  • bors magic pentru acrit sau daca aveti muraturi puneti cu incredere 2-3 linguri de zeama de la muraturi ( eu asa am facut)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui à la grec:

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un putina sare si lingura de legume , deshidratate ( sau cub de legume) , dafin si piper timp de 15 minute , spumand supa atunci cand este cazul. Dupa 15 minute adaugam orezul si tijele de la cele 2 fire de telina taiate cubulete mici ( dau un gust execelent la orice supa sau ciorba de carne ) si lasam sa fiarba acoperit si la foc mic inca 20 de minute. Dupa aceea scoatem carnea , telina radacina si ardeiul si dezosam carnea si o taiem bucatele mici.Eu aripioarele le las intregi taiate doar fiecare in 2 parti . Telina o mixam si o punem inapoi cu carnea ; jumatate din ardeiul rosu il pun inapoi taiat cubulete mici pentru ca da un aspect placut ciorbei.


Separat intr-un bol amestecam 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si adaugam peste ciorba clocotita data pe minim, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu zeama de la muraturi.


Normal ciorba de pui à la grec se lasa asa dar putem pune in functie de preferinte dupa ce am oprit focul sau in farfurie direct ierburi aromate maruntite, telina, leustean, patrunjel ce prefera fiecare. Eu prefer telina pusa in cantitate foarte mica dupa ce am oprit focul.


Va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui à la grec" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Oana 1

01.02.2010, 22:29

Brandusa, inca n-am ajuns...cu sigurant vom merge in Grecia

Brindusa 1

01.02.2010, 22:43

Sylvia, noi mergem pe Sithonia de vreo 5 ani. Si iti pot spune ca sunt pe veci indragostita de Grecia! Anul trecut am zis sa schimbam si am fost in Turcia () dupa care n-am mai putut de dor si am mers cateva zile si-n Grecia.

Sylvia 1

02.02.2010, 09:56

Te iteleg perfect , noi o data am fost doar ca tot schimbam locurile dar am ramas indragostita de plaja de la Nikiti, Vourvouru cu minigolfuletul cu barci...de terasa de la Kalamitzi ( nu mai retin exact cum se scrie) am facut un tur al bratului cu masina si am oprit la toate plajele ...daca ati mers tot acolo va inteleg perfect si eu abia astept ma mai ajung.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmale cu crupe-reteta de post

de abetina 3

ieri la 15:26

Porc cu taitei lati si cascaval afumat

ieri la 12:55

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare