Borş moldovenesc de găină

de ionix in Ciorbe, 28 Sep 2010 | 5689 vizualizari

 

de ce moldovenesc??? pt ca de acolo-i gaina... nu mai stiu exact din ce curte pt c-am primit multe, de prin mai multe curti :D :D uitasem sa postez reteta asta, e de acum vreo o luna :D:D

 

INGREDIENTE

  • o gaina mare si zdravana de la tara
  • 2-3 morcovi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 gogosar
  • 1 pastarnac
  • 1/2dintr-o telina micuta
  • circa 5 l de apa (nu va speriati, e carne destula :D)
  • 1 l de bors
  • 500 g de rosii prunisoare
  • o legatura de patrunjel
  • un pumn cu taitei de casa
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş moldovenesc de găină:

Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam.


Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa.


Punem apa necesara pentru ciorba, punem bucatile de gaina si lasam sa fiarba singurica un pic. Din cand in cand vom spumai ciorbita.


Intre timp pregatim legumele. dupa ce am spalat toate legumele efectuam urmatorii pasi: taiem cubulete ceapa, taiem cubulete morcovul, taiem cubulete ardeii grasi, patrunjelul il legam cu o ata, telina o taiem in 2-3 bucati mari, pastarnacul il taiem pe lung in 2-3 fasii.


Rosiile le punem intr-un bol separat, dupa ce le-am spalat, si le dam pe razatoare pe ochiurile mari.


Dupa ce am dat in cateva clocote gaina, circa o ora, adaugam legumele toate si patrunjelul...


Cand carnea este aproape fiarta, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam sa dea intr-un clocot.


Intre timp fierbem borsul si-l punem fierbinte in ciorba, dupa etapa cu rosiile.


Dupa ce a dat iar intr-un clocot cu borsul, adaugam taiteii si dregem cu sare siper iar apoi mai lasam inca 5-6 minute.


Oprim focul si punem niste patrunjel proaspat tocat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc de găină" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ionix 1

29.09.2010, 14:45

dap... aveam bluzita asta, atunci cand erai cu barbatul meu pe faleza

gaby_duceag 1

30.09.2010, 16:58

Cris2711 1

12.03.2011, 11:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Bors de gaina