Bors rusesc

de luminita20_2006 in Ciorbe, 1 Iun 2009 | 6071 vizualizari

 

Specialitate ruseasca

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle rosie
  • 250 gr. carne de vita
  •   1  telina
  •  2  praz,
  • 3  morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1/2buc. varza
  • 3 linguri untura
  • o lingura faina
  • 3 linguri bulion(pasta de tomate sau suc de rosii)
  •   marar,
  • sare
  • 1 pahar smintina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors rusesc:

zarzavatul se curata se spala apoi se taie cubulete mici sau fasii subtiri.Se caleste intai sfecla apoi se pune varza si dupa aceea celelente legume(se pune inati sfecla rosie deoarece astfel da culoare si gust ). Se toarna apa aceeasi cantitate ca la ciorba romaneasca, se sareaza si se adauga carnea taiata cubulete si se lasa sa fiarba la foc mic. Se amesteca o lingura de faiana cu smantana, bulionul si se subtiaza cu 1 cana de bors, apoi se toarna in cratita. Se mai pune o sfecla mica data prin razatoare si se lasa sa firba pana ce este gata carnea.(Atentie aceasta sfecla se pune pentru mai multa culoare si gust mai pronuntat, dar daca nu sunteti adeptii sfeclei puteti sa renuntati la cea de a doua sfecla). Cand se opreste se pune mararul tocat. Se serveste cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rusesc" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

luminita20_2006 1

01.06.2009, 15:59

daca vrei schim gramajul...in cantitati bucata

jhonyboxing 1

23.02.2015, 00:14

Eu am mancat Bors Rusesc facut de o moldoveanca si vreau sa zic...ca sunt mort dupa el.Foarte bun!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu taitei de casa