Bougatsa

de madi_marin in Dulciuri, 8 Aug 2013 | 1087 vizualizari

 

O reţetă din revista GoodFood.E un desert popular în partea de nord a Greciei, mai ales în portul Salonic.În loc de cremă de vanilie şi scorţişoară, se poate servi cu umplutură sărată de brânză sau carne.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr pudră vanilat
  • 2 linguri amidon
  • foi de plăcintă
  • unt
  • scorţişoară măcinată
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

Din foile de plăcintă se taie pătrate (câte 3 pentru fiecare din cele 6 forme) ,care să iasă puţin peste marginile formelor din tava specială de brioşe. Se ung toate cu unt topit, se aşează în tavă şi se coc 10 minute, până când aluatul capătă o culoare aurie.


Între timp se pregăteşte crema : se pun la foc mic laptele şi 50 g zahăr pudră vanilat. Separat se amestecă într-un castron restul de zahăr, cu gălbenuşurile şi amidonul. Când laptele s-a încălzit, se pune câte puţin peste amestecul de gălbenuşuri, se omogenizează, apoi se toarnă totul peste laptele rămas. Se amestecă continuu cu un tel până ce crema se îngroaşă. Se lasă puţin la răcit.


Cand aluatul e crocant, se umplu ,,ceşcuţele,, cu cremă. Deasupra se presară scorţişoară praf.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

08.08.2013, 23:09

Ce buna o mai fi

laura_n 1

09.08.2013, 16:26

delicios

Bya Ralu 1

04.01.2014, 19:23

super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
BOUGATSA cu crema