Bourguignon Vegetarian

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 30 Noi 2012 | 1317 vizualizari

 

De când am văzut filmul Julie& Julia mi-am dorit să încerc Beuf Bourguignon. Și am reușit să fac acest preparat în varianta vegetariană.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură unt la temperatura camerei
  • 250 grame de ciuperci, fără picioruș, tocate
  • 1/2 morcov tăiat rondele
  • 1 ceapă galbenă mică tocată fin
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 150 ml vin roșu (am folosit St. Chinian 2010)
  • 300 ml supă de legume
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 200 grame tagliatele pentru servit (am folosit tagliatele cu leurdă)
  • 2 linguri fire de chives/ pătrunjel tocate pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bourguignon Vegetarian:

Se încălzește jumătate din cantitatea de ulei și jumătate din cea de unt la foc mare și se adaugă ciupercile care se gătesc până se rumenesc, dar nu au eliberat încă lichid, aproximativ 3-4 minute. Se scot pe o farfurie. 

Se reduce focul la mediu, se încălzește restul de ulei și se adaugă morcovul împreună cu ceapa și cimbrul și se asezonează. Se gătesc pentru 10 minute, amestecând frecvent. După cele 10 minute, se adaugă ceapa și se gătește până devine aurie, după care se adaugă usturoiul. După un minut se deglasează tigaia cu vinul, la foc mare până când lichidul este redus la jumătate. Se adaugă pasta de roșii și supa, apoi ciupercile împreună cu lichidul lor, iar când începe se fiarbă se reduce focul la mic și se fierbe 20 de minute, până când ciupercile sunt fragede. 

Separat se amestecă cu furculița unul rămas cu făina și se adaugă în tigaie amestecând până se dizolvă și se mai gătește 10 minute până când se îngroașă sosul și se asezonează. 

Tagliatele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet. 

Se servesc ciupercile peste tagliatele și decorate cu fire de chives sau pătrunjel tocate.

 

TIPS-URI

1

Se poate adăuga și creme fraiche în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bourguignon Vegetarian" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

alba_zori 1

02.12.2012, 08:09

minunat,si eu am vazut filmul foarte frumos,si ti-a iesit bine taliatelele,vreau si eu sa fac

Satisfyyourcravings 1

02.12.2012, 10:29

Multumesc!

deyutzky 1

02.12.2012, 18:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!