Braduti cu ghimbir

de Xandrinne in Dulciuri, 17 Dec 2011 | 4030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua, un praf de sare,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 lingura smantana (optional)
  • 1/2 lingurita amoniu pentru prajituri,
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir,
  • un praf de scortisoara,
  • faina cat cuprinde,
  • colorant alimentar verde (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu ghimbir:

Ouale se amesteca cu zaharul si sarea, folosind o lingura de lemn. Se adauga treptat si uleiul, amestecand in continuare.

Se pune si smantana, amoniul stins cu zeama de lamaie, scortisoara si ghimbirul, dupa care se adauga faina. Se framanta. Se incorporeaza in aluat si colorantul.

Se intinde o foaie de aluat cu sucitorul si se decupeaza cu o forma braduti.

Se coc biscuitii la 180 de grade, cca 15 minute, sau pana incep sa se aureasca pe margini, in tava tapetata cu hartie de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri catelusi