Braduti cu ghimbir

de Xandrinne in Dulciuri, 17 Dec 2011 | 2335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua, un praf de sare,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 lingura smantana (optional)
  • 1/2 lingurita amoniu pentru prajituri,
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir,
  • un praf de scortisoara,
  • faina cat cuprinde,
  • colorant alimentar verde (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu ghimbir:

Ouale se amesteca cu zaharul si sarea, folosind o lingura de lemn. Se adauga treptat si uleiul, amestecand in continuare.


Se pune si smantana, amoniul stins cu zeama de lamaie, scortisoara si ghimbirul, dupa care se adauga faina. Se framanta. Se incorporeaza in aluat si colorantul.


Se intinde o foaie de aluat cu sucitorul si se decupeaza cu o forma braduti.


Se coc biscuitii la 180 de grade, cca 15 minute, sau pana incep sa se aureasca pe margini, in tava tapetata cu hartie de copt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

18.03.2012, 15:24

LA multi ani!!

VERONICA2607 1

18.03.2012, 18:39

super

andreea_angelo 1

20.11.2012, 22:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie