Cozonac secuiesc

de Alinutza80 in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 20124 vizualizari

 

Am vazut reteta la d-na Lia mai demult ,dar abia acum am reusit sa strang mai multe tuburi de carton de la hartia de bucatarie ,pentru forme.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 30 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 500 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr margarina
  • un varf de cutit de sare

Sirop

  • 200g zahar
  • 100ml apa

Glazura

  • 8 linguri zahar tos
  • 200g nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac secuiesc:

Pentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai exact pana se topeste zaharul, apoi se da la rece.


Se amesteca nuca cu zaharul, amestecul se pune intr-o tava/platou, in care sa fie suficient spatiu pt tavalitul formelor.


Dupa ce aluatul s-a dospit, se intinde pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm, care se taia in fasii late cam de 2 cm .


Se ung formele, cu putina margarina si se infasoara fasia de aluat, in spirala. Spirala de aluat se unge cu sirop apoi se da prin zaharul cu nuca.


Se asaza formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele. Se pun in cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute. Se lasa la racit, apoi rasucind usor se scot de pe forme.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Alinutza80 1

31.05.2013, 10:58

am invelit tuburile de carton cu hartie de copt ,dar poti sa le invelesti si in folie de aluminiu

RuxyRux 1

31.05.2013, 10:59

O minunatie!

Alinutza80 1

31.05.2013, 11:46

Ruxy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca,cacao si rahat