Cozonac secuiesc

de Alinutza80 in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 19138 vizualizari

 

Am vazut reteta la d-na Lia mai demult ,dar abia acum am reusit sa strang mai multe tuburi de carton de la hartia de bucatarie ,pentru forme.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 30 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 500 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr margarina
  • un varf de cutit de sare

Sirop

  • 200g zahar
  • 100ml apa

Glazura

  • 8 linguri zahar tos
  • 200g nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac secuiesc:

Pentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai exact pana se topeste zaharul, apoi se da la rece.


Se amesteca nuca cu zaharul, amestecul se pune intr-o tava/platou, in care sa fie suficient spatiu pt tavalitul formelor.


Dupa ce aluatul s-a dospit, se intinde pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm, care se taia in fasii late cam de 2 cm .


Se ung formele, cu putina margarina si se infasoara fasia de aluat, in spirala. Spirala de aluat se unge cu sirop apoi se da prin zaharul cu nuca.


Se asaza formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele. Se pun in cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute. Se lasa la racit, apoi rasucind usor se scot de pe forme.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Alinutza80 1

31.05.2013, 10:58

am invelit tuburile de carton cu hartie de copt ,dar poti sa le invelesti si in folie de aluminiu

RuxyRux 1

31.05.2013, 10:59

O minunatie!

Alinutza80 1

31.05.2013, 11:46

Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata