Desert placinta cu fructe si crema de vanilie

de katty in Dulciuri, 6 Iun 2020 | 1648 vizualizari

 

O placinta delicioasa cu fructe(o combinatie de caise si ceva fructe ratacite prin congelator) si crema de vanilie inspirata de Bucataresele Vesele si adaptata preferintei si gusturilor personale.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 foi de placinta
  • 100 gr unt
  • fructe de sezon(caise,visine, afine)
  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura praf de budinca de vanilie
  • zahar vanilat bourbon
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu fructe si crema de vanilie:

Topim untul pe foc.

Intindem o foaie de placinta, o ungem cu unt, asezam alta foaie peste ea, apoi presaram fructele din loc in loc. Pliem foaia de placinta tinand-o de margini si o asezam in tava. Procedam la fel si cu celalalte foi.

Untul ramas il pensulam deasupra.

Punem tava la cuptor la 200 grade C, pentru 10 minute, pana foile se rumenesc.

Intre timp batem ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat. Adaugam praful de budinca si laptele caldut.

Scoatem tava si turnam compozitia peste foi. Reducem focul la 170 grade si punem placinta inapoi la cuptor pana se leaga crema.

Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi o servim pudrata cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

TIPS-URI

1

inainte de a aseza foile in tava, ungeti tava din abundenta cu unt

2

lasati foile sa se rumeneasca usor inainte de a pune crema

3

alegeti orice fructe va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu fructe si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe