Desert placinta cu fructe si crema de vanilie

de katty in Dulciuri, 6 Iun 2020 | 1771 vizualizari

 

O placinta delicioasa cu fructe(o combinatie de caise si ceva fructe ratacite prin congelator) si crema de vanilie inspirata de Bucataresele Vesele si adaptata preferintei si gusturilor personale.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 foi de placinta
  • 100 gr unt
  • fructe de sezon(caise,visine, afine)
  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura praf de budinca de vanilie
  • zahar vanilat bourbon
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu fructe si crema de vanilie:

Topim untul pe foc.

Intindem o foaie de placinta, o ungem cu unt, asezam alta foaie peste ea, apoi presaram fructele din loc in loc. Pliem foaia de placinta tinand-o de margini si o asezam in tava. Procedam la fel si cu celalalte foi.

Untul ramas il pensulam deasupra.

Punem tava la cuptor la 200 grade C, pentru 10 minute, pana foile se rumenesc.

Intre timp batem ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat. Adaugam praful de budinca si laptele caldut.

Scoatem tava si turnam compozitia peste foi. Reducem focul la 170 grade si punem placinta inapoi la cuptor pana se leaga crema.

Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi o servim pudrata cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

TIPS-URI

1

inainte de a aseza foile in tava, ungeti tava din abundenta cu unt

2

lasati foile sa se rumeneasca usor inainte de a pune crema

3

alegeti orice fructe va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu fructe si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat cu indulcitor