Crema de lamiie

de janet in Dulciuri, 26 Mar 2010 | 1972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -sucul de la doua lamii
  • -3 galbenusuri
  • -o cana de zahar
  • -coaja de la 2 lamii
  • -55 gr unt nesarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lamiie:

Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamiie,galbenusurile,zaharul si coaja de lamiie,batem bine pina se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna(sa nu se prinda)pina cind,atunci cind punem lingura ,fundul acesteia sa se glaseze.Apoi oprim focul si lasam sa se racoreasca si incepem sa incorporam untul cite putin pina il terminam.
Servim linga piscoturi de sampanie sau in cazu de fata cu placi de lamiie pe care le-am facut asa:

am amestecat zahar pudra ,zeama de lamiie,unt si faina ,pina cind am obtinut o pasta mai subtire .Pe o foaie de copt punem cite o lingurita din compozitie ,aplatizam cu lingurita pina se subtiaza si punem la cuptor cam 5 min,cind le scoatem cit sint inca fierbinti le punem pe un cilindru si le lasam sa se raceasca.Se folosesc la decor dar se si consuma.

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de lamiie-0
Crema de lamiie-1

COMENTARII (9)

Teo

Teo 1

26.03.2010, 22:21

Janet, esti ''o comoara'' printre bucatarasi!

mariac

mariac 1

27.03.2010, 00:51

felicitari e foarte buna

janet

janet 1

27.03.2010, 12:26

Teo si Mariac,multumesc ,sinteti dragute! Cum am mai spus, ma straduiesc sa fac fata printre atitea talente!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!