Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea

de gaby_duceag in Dulciuri, 28 Sep 2014 | 1169 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente Mini tarte

  • 125 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 250 gr faina
  • un ou
  • o lingurita cacao

Ingrediente Crema de branza

  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 200 ml frisca lichida inducita
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • o lingurita gelatina
  • zahar vanilat

Ingrediente bezea

  • doua albusuri
  • 3 linguri zahar
  • cateva picaturi zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea:


  1. Incepe prepararea cu pregatirea cojilor de tarte.

  2. Pune in robot (monteaza un cutit) untul rece, impreuna cu zaharul, faina si sarea.

  3. Porneste robotul si omogenizeaza totul.

  4. Adauga oul si mai mixeaza timp de 2 minute, pana obtii un aluat omogen, ce se dezlipeste de peretii robotului.

  5. Poti face operatiunea si cu mana, lucrand cu varfurile degetelor, intr-un timp cat mai scurt.

  6. Aduna aluatul intr-o bila, acopera-l cu folie alimentara si da-l la rece pentru o jumatate de ora.

  7. Pregateste formele de mini tarte (eu am pus in 5 mari, cu diametrul de 8 cm, si in 5 mici) .

  8. Rupe cate putin aluat , pune-l in forma (nu trebuie unse formele, aluatul are unt) si apasa-l tapetand fundul si peretii formelor de tarte.

  9. Da formele la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute.

  10. Le scoti si , ajutandu-te de un servet de bucatarie, rastorni tartele calde din forme.

  11. Prepara Crema

  12. Intr-un robot de bucatarie, sau cu blenderul, mixeaza branza de vaci impreuna cu o lingura de zahar pudra, zaharul vanilat si doua linguri frisca. Mixeaza pana obtii o crema fina.

  13. Gelatina o pui la hidratat in 2 linguri apa rece, pentru 3-4 minute.

  14. Galbenusurile impreuna cu laptele si zaharul le pui intr-un ibric, la foc mic, si amesteci incontinuu pana se ingroasa amestecul. Opresti focul si-n amestecul fierbinte pui gelatina. Amesteci pana la diluare. Racesti.

  15. Mixezi intr-un bol frisca (nu complet, doar cat sa devina pufoasa) apoi adaugi in doua etape crema de branza si galbenusurile, mixand dupa fiecare etapa.

  16. In tartele reci distribui crema. Nivelezi cu un cutit. Pui deasupra afine pe care le apesi usor cu o lingura.

  17. Mixezi albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si zeama de lamaie si mixezi pana ce compozitia formeaza tepi la atingere si zaharul e diluat.

  18. Pui cu lingura albus peste fiecare tarta si caramelizezi bezeaua cu un pistol caramelizator.

  19. Dai tartele la rece pentru cel putin 2 ore.


Reteta sponzorizata de myman.ro, magazinul de cadouri pentru barbati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelam90 1

28.09.2014, 19:55

Rocsi 1

28.09.2014, 20:12

Prea bune si frumoase!

RuxyRux 1

28.09.2014, 20:31

Wow! Ce minunatie...am rapit si eu cateva Gabytule drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert mini tarte cu crema de vanilie si fructe