Prajitura cu spuma si jeleu de capsuni

de Criss in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 1164 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura cu iz de vara, o prajitura cu fructele mele preferate. Si pentru ca mi s-au adunat din nou o multime de albusuri si am si o multime de capsuni congelate, am facut o prajitura cu blat din albusuri, cu spuma de capsuni si jeleu de capsuni. Un deliciu. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 14 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • coaja rasa de la o lime
  • Spuma de capsuni: 
  • 600 g capsuni
  • 400 ml frisca lichida Meggle
  • 2 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu spuma si jeleu de capsuni:

Albusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu lingura de sus in jos, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul pana cand trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi cat se poate de egale.


Capsunele se lasa sa se decongeleze. In sucul de la capsuni se hidrateaza gelatina. Capsunele se mixeaza cu blenderul vertical si piureul rezultat se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana atinge punctul de fierbere. Se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se lasa sa se raceasca dar atentie, sa nu se intareasca de la gelatina. Frisca se bate spuma apoi peste frisca batuta se adauga 2/3 din jeleul de capsuni. Se omogenizeaza. Peste primul blat se pune jumatate din crema, apoi al doilea blat, restul de crema si al treilea blat. Peste al treilea blat se toarna restul de 1/3 din jeleul de capsuni si se pune prajitura in frigider. Se poate orna cu frisca sau crema. Eu am pastrat 3 linguri de crema cu care am facut mici aveline pe prajitura.

 

TIPS-URI

1

Nota: Puteti face aceasta prajitura cu un blat obisnuit din 8 oua. Eu am avut multe albusuri congelate, motiv pentru care am facut blatul doar din albusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

gaby_gabytza 1

21.12.2015, 16:11

dantes 1

22.12.2015, 08:01

Delicioasa!

Criss 1

22.12.2015, 08:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34