Foietaj cu mere

de Panacris in Dulciuri, 27 Feb 2017 | 5042 vizualizari

 

O reţetă rapidăăă ;) Iniţial am fugit de ea, dar  a avut mare succes în CasaZmeilor ;) P.S: Zmeul cel mic, când a văzut foitajele, m-a întrebat, sunt din alea de la patiserie???? :d Nuuu, le-am făcut eu, da, dar seamnă ca alea de la patiserie ;) Deciii, am trecut la alt nivel =))))  

 

INGREDIENTE

  • cca. 1000 g mere ionatane 
  • cca. 250 g zahăr tos  
  • 1 lingură pudră de scorțișoară 
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • cca. 800 g foietaj 
  • Pentru topping:
  • 1 bucată gălbenuș de ou
  • 1 plic zahăr vanilat 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere:

Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute.

Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit.

 Pe bucățile necrestate, se pune câte o lingură mărinimoasă din amestecul de mere.

Apoi se ”închid” cu bucățile crestate, foietajul obținut se sigilează cu furculița, și gălbenuș de ou bătut. Se presară zahăr vanilat peste foietaje, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, cca. 190 grade C.

 După ce s-au copt, se pudrează din belșug cu zahăr praf. Spor și poftă bună ;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu scortisoara