Cornuri cu Finetti

de Carmen_g in Dulciuri, 25 Ian 2012 | 5661 vizualizari

 

Aceste cornuri sunt la loc de cinste in casa noastra. Ne plac ataat de mult.... Sunt moi si pufoase, si aromate, si dulci, si.....nu ne mai saturam de ele. Sotul meu nu e prieten cu prajiturile si torturile cremoase, asa ca mereu apelez la cornulete, sau placinte dulci ca sa ne satisfacem pofta de dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 g ulei
  • 500 ml lapte caldut
  • drojdie cat o nuca
  • 4 linguri de zahar
  • o esenta de vanilie
  • 1 lingurita de sare
  • coaja de la o lamaie
  • Crema de ciocolata Finetti
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu Finetti:

Intr-un bol incapator se pun toate ingredientele in afara de lapte. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, laptele adaugandu-se treptat. Se lasa la dospit 1-2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.


Dupa ce a dospit, se imparte aluatul in 5 parti egale. Fiecare biluta de aluat se intinde cu sucitorul pe masa de lucru, de aprox o jumatate de cm grosime. Se imparte in 8 bucati egale. Pe partea mai lata se pune o lingurita de ciocolata, dupa care se ruleaza.


Se pune hartie de copt in tava in care se coc cornurile, si se aseaza la distanta de 2 cm, pentru ca o sa mai creasca cat timp stau la cuptor.
Se coc la foc mediu timp de aprox. 10 minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Carmen_g 1

26.01.2012, 14:02

Multumesc dragele mele Si, ma bucur ca va plac si voua cornurile mele

angyb 1

26.01.2012, 18:59

daniela1 1

18.02.2012, 20:45

delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema mascarpone si zmeura