Branza Camembert la cuptor cu salata si crutoane

de simona72 in Salate, 13 Ian 2014 | 5406 vizualizari

 

Am mai spus-o si o repet ca suntem iubitori de branzeturi. Branza fondue este descoperita recent si cum o gasesc destul de rar prin magazinele din orasul meu, m-am hotarat sa incerc sa o inlocuiesc cu ce gasesc. Asa ca prima oara am testat cu o bucata de Camembert si cum ne-a placut asa de tare am hotarat ca fiecare sa fie cu portia lui sa nu ne suparam:))....

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de branza Camembert(de la Milkana am avut eu)
  • 1 painica ciabatta cu rosii si masline(de la Kaufland am avut eu)
  • 1 lingura ulei de masline
  • pt salata:
  • 2 rosii
  • 1 mar
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata de castravete
  • cateva frunze de salata rucola
  • cateva frunze de menta proaspata
  • 2-3 linguri de zeama de grefa rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita zahar brut
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza Camembert la cuptor cu salata si crutoane:

Branza Camembert o scoatem din ambalaj, o crestam putin la suprafata cu cutitul si o punem in vase individuale termorezistente. Painea ciabatta o taiem cuburi, o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o stropim cu putin ulei de masline.

Dam la cuptor vasele cu branza si tava cu bucatelele de paine, la cuptorul incins la 180-190 grade pt 10 minute.Intre timp pregatim salata: spalam si curatam legumele, le taiem ca pt salata intr-un bol incapator.

Taiem frunzele de menta si le punem peste salata, asezonam cu sare si piper dupa gust, adaugam 1 lingurita rasa de zahar brut, 1 lingura ulei de masline si 2-3 linguri suc proaspat de grefa rosie. Amestecam toate ingredientele de salata si montam in farfurie: cateva frunze de rucola, peste 1/2 din cantitataea de salata, de jur imprejur 1/2 din crutoanele din painea ciabata si alaturi vasul cu branza camembert de la cuptor.

Pofta buna!! Este o nebunie....

TIPS-URI

1

pe cat este de delicioasa pe atat de rapid se face...

2

branza se serveste atunci cand o scoateti din cuptor

3

daca constatati ca nu s-a topit suficient sau s-a intarit intre timp, o mai puteti da pt cateva minute la cuptor

4

salata o faceti dupa gustul vostru si dupa preferinte...initial trebuia sa fie cu salata de sfecla, dar trebuia sa astept prea mult dupa sfecla la cuptor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza Camembert la cuptor cu salata si crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv camembert la cuptor cu sos de fructe rosii si migdale cu rozmarin