Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2012 | 23451 vizualizari

 

O branzica foarte buna, incomparabil mai buna decat in magazin. Se poate face in multe feluri, dar toate acestea ii influenteaza gustul si aspectul final. E bine insa, daca aveti timp, sa le incercati pe rand, pe toate, ca sa vedeti care mod va satisface cel mai mult gustul.
O puteti face din lapte proaspat, lapte prins, lapte acru, lapte fiert. Eu am incercat toate modurile, de-a lungul timpului, in functie de laptele ce il aveam. Daca aveam proaspat, faceam cu proaspat. Daca aveam combinat (si proaspat si acru), le puneam pe toate la un loc si faceam branzica. Eu de obicei, fac branza atunci cand am lapte mai mult, pe care il primesc de la socrii mei si care deja sta de cateva zile in frigider, fiert sau nefiert, dupa caz.

 

INGREDIENTE

  • lapte integral (preferabil de la tara)
  • putin iaurt /zeama de lamaie /sau calciu tablete (doar in cazul laptelui proaspat!)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa:

1. Laptele, daca e proaspat, se pune pe foc amestecandu-l bine cu cateva linguri de iaurt, sau zeama de lamaie sau tabletute de calciu - perfecta daca faceti branzica pt copii. Se lasa pana laptele se infierbanta cam la 60-70 de grade. Nu il lasati pana fierbe!!!

In acest timp, veti observa ca incepe sa se aleaga branza de zer. Asta se vede si in poze. Cum spuneam , cand laptele e fierbinte, dar fara sa fiarba, opriti focul si strecurati branza printr-un tifon. Lasati-o la stors pentru 2-3 ore.

2. Daca laptele e mai vechi sau e deja acru puneti-l la fel pe foc, fara a mai adauga nimic si procedati mai departe ca in descrierea de mai sus.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

pic20 1

06.10.2012, 18:29

poti lua din comert pliculete cu cheag si iese ma buna asa decat cu calci lactic

alinutzika 1

08.10.2012, 16:06

pic 20, aceea cu cheag nu mai e branza , e cas.O mare diferenta! Tocmai am in oala lapte inchegat cu cheag, urmeaza sa-l fac cas...

SilviaPopa 1

01.07.2013, 23:47

O alta metoda ar fi: se pune laptele crud intr-un vas la temperatura camerei, pentru 2-3 zile pana se prinde si se separata branza de zer. Se strecoara si gata!
Se poate amesteca cu ierburi, sare sau se poate consuma ca atare cu ce doriti si va place. E ft cremoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!