Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2012 | 23936 vizualizari

 

O branzica foarte buna, incomparabil mai buna decat in magazin. Se poate face in multe feluri, dar toate acestea ii influenteaza gustul si aspectul final. E bine insa, daca aveti timp, sa le incercati pe rand, pe toate, ca sa vedeti care mod va satisface cel mai mult gustul.
O puteti face din lapte proaspat, lapte prins, lapte acru, lapte fiert. Eu am incercat toate modurile, de-a lungul timpului, in functie de laptele ce il aveam. Daca aveam proaspat, faceam cu proaspat. Daca aveam combinat (si proaspat si acru), le puneam pe toate la un loc si faceam branzica. Eu de obicei, fac branza atunci cand am lapte mai mult, pe care il primesc de la socrii mei si care deja sta de cateva zile in frigider, fiert sau nefiert, dupa caz.

 

INGREDIENTE

  • lapte integral (preferabil de la tara)
  • putin iaurt /zeama de lamaie /sau calciu tablete (doar in cazul laptelui proaspat!)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa:

1. Laptele, daca e proaspat, se pune pe foc amestecandu-l bine cu cateva linguri de iaurt, sau zeama de lamaie sau tabletute de calciu - perfecta daca faceti branzica pt copii. Se lasa pana laptele se infierbanta cam la 60-70 de grade. Nu il lasati pana fierbe!!!


In acest timp, veti observa ca incepe sa se aleaga branza de zer. Asta se vede si in poze. Cum spuneam , cand laptele e fierbinte, dar fara sa fiarba, opriti focul si strecurati branza printr-un tifon. Lasati-o la stors pentru 2-3 ore.


2. Daca laptele e mai vechi sau e deja acru puneti-l la fel pe foc, fara a mai adauga nimic si procedati mai departe ca in descrierea de mai sus.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

pic20 1

06.10.2012, 18:29

poti lua din comert pliculete cu cheag si iese ma buna asa decat cu calci lactic

alinutzika 1

08.10.2012, 16:06

pic 20, aceea cu cheag nu mai e branza , e cas.O mare diferenta! Tocmai am in oala lapte inchegat cu cheag, urmeaza sa-l fac cas...

SilviaPopa 1

01.07.2013, 23:47

O alta metoda ar fi: se pune laptele crud intr-un vas la temperatura camerei, pentru 2-3 zile pana se prinde si se separata branza de zer. Se strecoara si gata!
Se poate amesteca cu ierburi, sare sau se poate consuma ca atare cu ce doriti si va place. E ft cremoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bulgarasi de branza cu marar