Branzoaice dulci

de cristinamogosoaia in Dulciuri, 14 Sep 2015 | 2632 vizualizari

 

Pentru ca tot a inceput scoala, sa pregatim ceva si pentru pachetel.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou pt uns
  • Un praf de sare
  • 100 g unt topit
  • Esenta vanilie,zahar vanilat
  • Faina cat cuprinde ( cam 750-800 a intrat la min)
  • Umplutura:
  • 200 g branza dulce
  • 1 ou
  • 2-3 linguri zahar
  • Coaja rasa lamaie,esenta vanilie,zahar vanilat
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice dulci:

Se incalzeste laptele cat sa suporti la mana.Se alifiaza drojdia cu o lingura de zahar si doua,trei de lapte cald.Se presara putina faina si se lasa cam 5 min la dospit.Se amesteca restul de lapte cu zaharul,untul topit,oul,esentele si praful de sare intr-un castron mai mare(eu le-am adaugat in masina de paine).Se adauga faina cate un pic.Cand a ajuns la consistenta ca o maia,adaugam si drojdia.Adaugam faina pana se formeaza un aluat usor de lucrat,nelipicios.Framantam cam 10-15 min.

Lasam sa creasca pana isi dubeaza volumul.

Intre timp amestecam toate ingredientele de la umplutura.

Dupa ce a crescut,scoatem aluatul pe masa de lucru infainata,formam bilute ,apoi le intindem cu sucitorul.Punem 1 lingura din  compozitia de branza si rulam.Apoi rulam in forma de melc.Asezam melcisorii in tava cu hartie de copt,ii ungem cu galbenus de ou si-i bagam la cuptor pana se rumenesc frumos.Se i cearca cu scobitoarea din cand in cand.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice dulci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere