Prajitura cu branza dulce si stafide

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Oct 2016 | 1632 vizualizari

 

Va prezint prajitura  din care  gusti o bucatica si mananci apoi pe nerasuflate toata tava....cu aluatul exceptional de ieri de la "Flori de mar"...am preparat astazi prajitura cu branza dulce de care te poti indragosti fara doar si poate... noi am zis in cor: un deliiiiiiiiciiiiiiiiiu!

 

INGREDIENTE

Aluat foi:

  • 160 gr. unt rece
  • 60 gr iaurt grecesc
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de praf de copt
  • 75 gr. zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 2 galbenusuri mari
  • vanilie
  • faina pentru intins foile

Umplutura:

  • 2 kg branza cremoasa( eu am cumparat 2 galetuse de la Liddl, imi place tare mult)
  • 3 oua mari ( plus cele doua albusuri ramase de la foi)
  • 300 gr. zahar
  • vanilie( multa pentru aroma)
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • stafide( dupa dorinta)
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Am amestecat toate ingredientele pentru foi intr-un vas sau lighean( special de framantat), aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine apoi am framantat un aluat pe care l-am pus la rece minim 30 de minute( intre timp am fugit la Liddl dupa branzica).


Am scos aluatul, l-am pus pe o suprafata bine infainata si l-am impartit in doua bucati.


Umplutura: Am amestecat branza dulce, cu ouale, albusurile, zaharul, coaja de lamaie si faina si am omogenizat perfect compozitia.


Stafidele le-am stropit cu esenta de rom.


Eu am intins foile direct pe hartia de copt foarte bine infainata, infainam si sucitorul, incepem sa intindem la dimensiunea tavii ( orientativ). Daca la intins simtiti ca aluatul se lipeste, ridicati-l usor si presarati faina sub el si o sa mearga ca uns, e simplu nu-i asa?


Am pus prima foaie in tava si am turnat compozitia, am pus si stafidele din loc in loc.


Am intins a doua foaie( intre timp am preincalzit cuptorul la 180 de grade), apoi am asezat-o direct prin rasturnare peste umplutura cu tot cu pergamentul pe care apoi l-am desprins cu grija.


Prajitura a stat la cuptor 45 de minute, apoi am racit-o si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.


Portiile depind de voi...eu pot doar sa va garantez ca e delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

16.01.2017, 18:25

Multumesc! E pe lista de repetitie!

kytz 1

20.04.2017, 11:16

Sper că sunteți bine, d-na Rux!

Corinuta 1

20.04.2017, 16:17

Frumusete de praji!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza