Pasca cu ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 3 Mai 2013 | 4445 vizualizari

 

Pentru inceput fiind in ajun de Paste va doresc un Paste Fericit!!!!
Am tot luat retete de pe Bucataras..le-am facut si m-am hotarat sa le fac vedere ... :)
Am tot dorit sa fac pasca dar nu avem timp.Acum am decis si...iata rezultatul.

 

INGREDIENTE

Aluat de cozonac

  • 3 oua
  • 250 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 100 ml ulei
  • cam 500 g faina
  • coaja de lamaie si portocala

Umplutura

  • 200 g ricotta
  • 50 g smantana
  • 1 ou
  • 50 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ricotta:

La inceput am facut maiaua.O lingura faina cu putin lapte cald si putin zahar.Am lasat sa creasca cam 15 min.


Intr-un castron am frecat 2 galbenusuri si un ou intreg cu zahar si putina sare.Dupa care am pus iaurtul,faina,maiaua, uleiul putin cate putin,cojile de lamaie si portocala.


Am framantat bine bine si am pus la crescut,aproape de cuptor aprins (in italia ploua si e frig)Am asteptat sa creasca.


Dupa ce a crescut,am luat o bucata si am intins pe fundul formei rotunde de aluminiu cu diametrul 20cm.Apoi cu alte doua bucati am facut un snur si l-am pus deasupra.


In mijloc am varsat crema obtinuta din ricotta,ou,smantana,stafide si un pic esenta de rom.La sfarsit am pus doua fasii in forma de cruce.


La cuptor am tinut 30 min la 180°.


Rezultatul e acesta in foto.


Mi-a mai ramas coca si am facut un mic cozonacel.


Fiind prima data ca public sper ca am facut totul bine :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadea68 1

04.05.2013, 12:02

Va multumesc mult.Sunt emozionata sa fac parte din grupul bucatarasilor!!!

PASTE FERICIT!!!

Rocsi 1

04.05.2013, 14:58

Bine ai venit in gasca noastra

MotanLaOale 1

04.05.2013, 16:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu smantana si blat de pandispan