Pasca cu ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 3 Mai 2013 | 3720 vizualizari

 

Pentru inceput fiind in ajun de Paste va doresc un Paste Fericit!!!!
Am tot luat retete de pe Bucataras..le-am facut si m-am hotarat sa le fac vedere ... :)
Am tot dorit sa fac pasca dar nu avem timp.Acum am decis si...iata rezultatul.

 

INGREDIENTE

Aluat de cozonac

  • 3 oua
  • 250 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 100 ml ulei
  • cam 500 g faina
  • coaja de lamaie si portocala

Umplutura

  • 200 g ricotta
  • 50 g smantana
  • 1 ou
  • 50 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ricotta:

La inceput am facut maiaua.O lingura faina cu putin lapte cald si putin zahar.Am lasat sa creasca cam 15 min.


Intr-un castron am frecat 2 galbenusuri si un ou intreg cu zahar si putina sare.Dupa care am pus iaurtul,faina,maiaua, uleiul putin cate putin,cojile de lamaie si portocala.


Am framantat bine bine si am pus la crescut,aproape de cuptor aprins (in italia ploua si e frig)Am asteptat sa creasca.


Dupa ce a crescut,am luat o bucata si am intins pe fundul formei rotunde de aluminiu cu diametrul 20cm.Apoi cu alte doua bucati am facut un snur si l-am pus deasupra.


In mijloc am varsat crema obtinuta din ricotta,ou,smantana,stafide si un pic esenta de rom.La sfarsit am pus doua fasii in forma de cruce.


La cuptor am tinut 30 min la 180°.


Rezultatul e acesta in foto.


Mi-a mai ramas coca si am facut un mic cozonacel.


Fiind prima data ca public sper ca am facut totul bine :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadea68 1

04.05.2013, 12:02

Va multumesc mult.Sunt emozionata sa fac parte din grupul bucatarasilor!!!

PASTE FERICIT!!!

Rocsi 1

04.05.2013, 14:58

Bine ai venit in gasca noastra

MotanLaOale 1

04.05.2013, 16:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine)