Mere caramelizate cu alune (de post)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 11 Mar 2013 | 2495 vizualizari

 

Un desert usor de facut care trebuie papat imediat pentru ca altfel caramelul devine lichid (in contact cu miezul de mar). Altfel...sunt absolut delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari;
  • putina scortisoara;
  • 200 gr. zahar tos;
  • 100 gr, alune (fara sare)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere caramelizate cu alune (de post):

Spalam merele si le taiem in 8 felii egale (fara samburi).

Topim intr-un vas cu diametrul mic cele 200 gr. zahar ca pentru crema de zahar ars.

Tocam alunele, nu foarte fin.

Luam un bat de frigaruie, il infigem in bucata de mar, presaram putina scortisoara, bagam in caramelul fierbinte, apoi dam prin alunele macinate si punem pe o farfurie unsa cu putin ulei.

Procedam la fel cu toate bucatile de mar. Le lasam putin sa se raceasca si le mancam.

Sunt delicioase!

 

TIPS-URI

1

in loc de alune puteti pune nuca prajita si maruntita sau migdale.

COMENTARII (27)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

13.03.2013, 00:27

diana_k

diana_k 1

13.03.2013, 09:15

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

13.03.2013, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!