Mere caramelizate cu alune (de post)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 11 Mar 2013 | 2642 vizualizari

 

Un desert usor de facut care trebuie papat imediat pentru ca altfel caramelul devine lichid (in contact cu miezul de mar). Altfel...sunt absolut delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari;
  • putina scortisoara;
  • 200 gr. zahar tos;
  • 100 gr, alune (fara sare)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere caramelizate cu alune (de post):

Spalam merele si le taiem in 8 felii egale (fara samburi).


Topim intr-un vas cu diametrul mic cele 200 gr. zahar ca pentru crema de zahar ars.


Tocam alunele, nu foarte fin.


Luam un bat de frigaruie, il infigem in bucata de mar, presaram putina scortisoara, bagam in caramelul fierbinte, apoi dam prin alunele macinate si punem pe o farfurie unsa cu putin ulei.


Procedam la fel cu toate bucatile de mar. Le lasam putin sa se raceasca si le mancam.


Sunt delicioase!

 

TIPS-URI

1

in loc de alune puteti pune nuca prajita si maruntita sau migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere caramelizate cu alune (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

13.03.2013, 00:27

diana_k 1

13.03.2013, 09:15

Patricia Iordache 1

13.03.2013, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Mere invelite in zahar ars si nuci