Cosulete de bezea cu inghetata

de Miha in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 838 vizualizari

 

Sa faceti si voi! La vara! :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • 300 g albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura amidon
  • Pentru inghetata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de bezea cu inghetata:

Cosulete de bezea:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie si amidonul, omogenizam amestecand usor cu o spatula.


Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Golurile dintre cosulete le puteti umple cu bezele mici ce le puteti savura apoi la o cafea.


Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pentru cca 50 de minute


Inghetata:


Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca, apoi se da la congelator, pana se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.


Se mixeaza crema pana incepe sa capete consistenta. Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.


Cosuletele de bezea se umplu cu inghetata de ciocolata si se servesc imediat, cu sos de ciocolata amaruie si o limonada cu menta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de bezea cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RoXx 1

09.10.2013, 13:15

vai ce bunatate

laura_n 1

09.10.2013, 17:36

cat de misto sunt

xana 1

09.10.2013, 18:51

wow

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bezea