Desert spirale pudrate

de Tabita _ in Dulciuri, 24 Mai 2020 | 1252 vizualizari

 

"aluaturi de casa" 
Un desert satios si delicios. Asemanatoare gogosilor dar mai usor de facut, parerea mea.

 

INGREDIENTE

  • 250 faina
  • 4 g drojdie uscata ( o lingurita)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 100 lapte
  • 20 g zahar
  • 1 ou
  • 20 g unt
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spirale pudrate:

Intr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla.
Intr-un bol mai mare faina, sarea, zaharul si amestecam. Adaugam oul si maiaua si amestecam pana obtinem un aluat compact. Adaugam untul moale si incepem sa framantam usor.
Formam o bila si acoperim vasul cu un prosop. Lasam sa creasca la loc cald ferit de curenti aproximativ 1 ora.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se rastoarna pe blatul de lucru.
Se imparte in 6 bile.
Se acopera cu folie si se lasa 30 de minute.
Fiecare bila se ruleaza cu mana formandu-se un snur pe care il vom rula in forma de spirala.
Fiecare spirala o asezam pe cate o bucata de hartie de copt.
Punem ulei intr-o cratita si cand uleiul este incins asezam cu grija spiralele.
Le prajim pe ambele parti 5-6 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar pudra. 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale pudrate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci