Panna cotta cu merisoare

de Poliana in Dulciuri, 15 Oct 2013 | 1798 vizualizari

 

Pentru unii panna cotta este un desert foarte iubit, pentru altii e banal...eu nu fac parte din nici o categorie extrema, pot doar sa afirm ca imi place si ma bucur ca am reusit sa fac o reteta simpla dar aromata de panna cotta pe care v-o prezint azi.

 

INGREDIENTE

Panna cotta

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 foi gelatina

Jeleu de merisoare

  • 200 gr merisoare
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 foaie gelatina

Decor

  • frisca
  • merisoare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu merisoare:

Punem smantana, laptele si zaharul pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece si o lasam pana cand se infierbanta amestecul de pe foc. Oprim focul in momentul in care amestecul da sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam bine pentru a fi raspandita uniform, apoi adaugam si extractul de vanilie. Turnam panna cotta in 4 pahare si o dam la rece.




Jeleul de merisoare se face la fel de simplu. Punem merisoarele cu apa si zaharul pe foc. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Fierbem 5-6 minute amestecul de pe foc apoi oprim focul si lasam 1-2 minute deoparte. Adaugam gelatina scursa de apa si amestecam bine.

Jeleul de merisoare il vom turna peste panna cotta doar in momentul in care aceasta este intarita. Lasam apoi la racit pana a doua zi cand putem sa servim cu frisca si cu merisoare proaspete.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lia_ 1

16.10.2013, 15:35

ce frumos

nilgun 1

18.10.2013, 20:38

yummmyyyyy

ankyy 1

22.10.2013, 23:51

woow, ce frumos arata! si cred ca e delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort Panna Cotta cu capsuni