Branzoaice sau Poale'n brau

de Gherca Daniela in Dulciuri, 2 Mai 2014 | 6704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 linguri de margarina topita
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingura de gris
  • un praf de sare
  • Pentru uns:
  • un ou
  • putin zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice sau Poale'n brau:

Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut apoi am turnat peste faina, care am cernut-o cu o sita impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam 10-15 minute pentru a creste putin.


Dupa aceea am turnat laptele, 3 linguri de zahar, 2 oua, zaharul vanilat si am framnatat, apoi am adaugat si margarina. Am format un aluat elastic si moale pe care l-am lasat la crescut intr-un loc caldut, pana si-a dublat volumul.


Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de sare, 2 oua, 4 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 1 lingura de gris.


Cand aluatul este gata, il impartim in 2 si fiecare bila o intindem, formand o foaie de 3 - 4 mm grosime, pe care o taiem in patrate. In fiecare patratel punem cate o lingura de umplutura si fiecare colt il ridicam si lipim unul de altul. Asa procedam cu toate. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si le ungem cu ou batut bine cu putin zahar.


Le bagam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra, aproximativ 40 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice sau Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

03.05.2014, 10:08

Cum sa nu Rocsi, cu mare drag te-as servi!!!

Gherca Daniela 1

03.05.2014, 10:09

De ce Dya, se faceau des placintele acestea in acea zona?

MIUTA 1

03.05.2014, 19:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!