Branzoaice trandafir

de Veronica22 in Prajituri, 10 Feb 2014 | 4113 vizualizari

 

Am avut foarte mult lapte pe care nu l-a mai vrut nimeni asa ca l-am facut branza dulce,buna si proaspata.
Am vazut la Violeta niste branzoaice tare aspectuoase,in forma de trandafir,asa ca m-am gandit ca ar fi grozave cu branzica proaspata facuta.Am pregatit aluat asemanator cu cel de cozonac .

 

INGREDIENTE

  • Aluat:(18 buc)
  • 1 kg de faina
  • 500 ml lapte cald
  • 200 gr zahar
  • 100ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie coaja de la o portocala
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 900 gr branza dulce
  • 300 gr zahar
  • 150 gr stafide
  • 1 lingura esenta de rom
  • 3 albusuri
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice trandafir:

Drojdia se lichefiaza cu o lingura de zahar.

Faina se pune intr-un vas,se adauga zaharul,coaja de lamaie si portocala,esenta,uleiul,galbenusurile,drojdia lichefiata si laptele.Se framanta aluatul care se lasa sa cresca.

Dupa ce a crescut se framanta din nou si se imparte in parti egale(portii pentru cate o branzoaica).eu am impartit aluatul in 18 bucati,dar cred ca se putea chiar si 22.

Umplutura:

Branza se amesteca cu zaharul,alusul de ou si stafidele stropite cu esenta de rom.



Fiecare bucata de aluat se intinde in forma rotunda si se fac sase crestaturi lasand mijlocul necrestat cat sa incapa o lingura buna de umplutura de branza.


Adunam apoi trei petale(una da,una nu) deasupra umpluturii.Apoi celelate petale ,formand un trandafir.Se aseaza in tavamse mai lasa 10-15 min sa creasca,se ung cu ou si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Veronica22 1

11.02.2014, 10:58

va multumesc din suflet,sunteti tare dragute.

Anett 1

11.02.2014, 11:10

_Alina_ 1

11.02.2014, 11:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Martisor
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

ieri la 21:41

Cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

de Adi 4

ieri la 19:39

Salata a la Olivier, fara maioneza

ieri la 17:39

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu branza