Crumble cu prune

de T I M E A in Prajituri, 29 Sep 2013 | 5024 vizualizari

 

Categoric acesta este unul din deserturile mele favorite! Si cand te gandesti ca e atat de simplu de facut si contine atat de putine ingrediente! E bun cu orice fructe zemoase, insa cu prune e the best, cel putin pentru mine.
Trebuie sa incercati si voi macar o data acest desert minunat!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr prune (cantarite fara samburi)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura margarina pt uns tava
  • Pt crumble:
  • 60 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 60 gr faina
  • Aceste cantitati sunt pentru o tava mica (aprox 20/15 cm)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina.


Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.


In acest timp spalam bine prunele, le scoatem samburii si le taiem felii.


Ungem o tava de ceramica ( eu am folosit una mica) cu unt sau margarina si punem prunele in ea.


Presaram deasupra prunelor un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara.


Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.


Obtinem un desert cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alte fructe zemoase va plac

2

Daca folositi o tava mai mare, dublati cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

T I M E A 1

30.09.2013, 22:35

Claudia mai fac

- TABITA - 1

27.03.2014, 22:16

Am facut-o si eu! Multumesc pentru reteta!

T I M E A 1

01.04.2014, 16:02

Tabi ma bucur ca ti-a placut reteta mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata cu prune